Menu
 

Ikšķilē atklās jaunizveidoto centra laukumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: SIA "Binders" Foto: SIA "Binders"

19.jūnijā plkst.19.00 Ikšķilē atklās jaunizveidoto pilsētas centra laukumu - kā dāvanu iedzīvotājiem Ikšķiles 835.jubilejā. Atklāšanas pasākumā piedalīsies pašvaldības pārstāvji un projekta īstenotāji, kā arī paredzēti etnokompānijas “Zeidi” un Ikšķiles amatiermākslas kolektīvu priekšnesumi. Pēc laukuma atklāšanas notiks koncerts “Visa pasaule ziedos”.

Kā informē pašvaldībā, projekts “Centra laukuma, satiksmes organizācijai pilsētas centrā, I un II kārtas būvniecība” tika uzsākts 2018.gadā ar mērķi atrisināt satiksmes organizāciju pie Ikšķiles vidusskolas. Projektu realizēja SIA “Binders”, SIA “BaltLine Globe” veica būvuzraudzību, bet projektēšanu un autoruzraudzību – SIA “A Vide”.



Šī projekta rezultātā nodrošināta ērta un droša gājēju piekļuve Ikšķiles vidusskolai, Mūzikas un mākslas skolai, Ikšķiles tautas namam un estrādei, apvienojot gājēju zonā šos pilsētai un sabiedrībai nozīmīgos objektus, kā arī uzlabota autosatiksmes organizācija ikdienā. Tāpat izveidota pievilcīga vide pilsētas centrālajā daļā – funkcionāli ērts centrālais laukums, kas aprīkots ar strūklaku, pulksteni, bērnu rotaļu elementiem, soliņiem un apstādījumiem.

Metu konkursu pilsētas centra pārveidei pašvaldība organizēja jau 2012.gadā, bet no 2018.gada līdz 2020.gadam pašvaldība rada iespēju pilnībā īstenot šo vērienīgo projektu. Kopējās projekta izmaksas ir 3 612 338,22 eiro, t.sk. būvniecība – 3 410 901,06 eiro, vēsta pašvaldības pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.