Menu
 

Ādažu vidusskolas sākumskolā tiks uzstādīta ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīce

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ādažu novada pašvaldība Foto - Ādažu novada pašvaldība

Latvijas uzņēmums SIA “Baltijas Elektro Sabiedrība” sadarbībā ar Ādažu novada pašvaldību uzsākusi tehniskus darbus pie pirmās digitālās ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīces uzstādīšanas Ādažu vidusskolas sākumskolā. Šī būs pirmā mācību iestāde Latvijā, kas jaunajā mācību gadā varēs savlaicīgi identificēt skolēnus un skolas personālu ar pasliktinātu veselības stāvokli, vienlaikus pasargājot bērnus no Covid-19 un citu infekciju slimību izplatības riskiem skolā.

Iekārta darbosies attālināti bez saskarsmes ar cilvēkiem, un tā pielāgota lielas cilvēku plūsmas ķermeņa temperatūras noteikšanai, tiem ienākot skolā. Saskaroties ar paaugstinātu temperatūru, iekārta signalizēs skolas administratoram, kurš tālāk rīkosies atbilstoši izstrādātai procedūrai, skaidro uzņēmumā. 

Iekārta ir augstas kvalitātes, un tā nodrošina termogrāfisko mērījumu ar sertificētu precizitāti līdz pat 0,1O C. Tā sastāv no divām atšķirīgām kamerām – termokameras un optiskās kameras, kas darbojas sinerģiski. Tehnoloģijas ļauj arī rediģēt video, ja seja, piemēram, ir aizsegta. Līdzīgas iekārtas kopš pandēmijas sākuma darbojas publiskās ēkās daudzviet Eiropas valstīs.

“Ādažu novada dome ir daudzkārt diskutējusi par nepieciešamajiem soļiem, lai veiksmīgi pasargātu novada iedzīvotājus no Covid-19 riskiem un izplatības. Ķermeņa temperatūras mērīšanas iekārta būs nozīmīgs atbalsta instruments nākamā mācību gada uzsākšanai un bērnu vispārīgai drošībai sākumskolā, lai samazinātu jebkādu vīrusu izplatību skolā,” norādījis Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.