Menu
 

Siguldā mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošības uzlabošanai izlietos aptuveni 50 000 eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Siguldā pakāpeniski tiek atjaunoti gājēju pāreju un ielu horizontālie marķējumi, kā arī turpinās trīs bīstamāko gājēju pāreju projektēšanas darbi ceļu satiksmes drošības uzlabošanai, vēsta Siguldas novada pašvaldība. Ielu un ceļu marķējumu atjaunošanai, trīs bīstamāko gājēju pāreju projektēšanai, kā arī gājējiem drošākas infrastruktūras veidošanai pašvaldība šajā vasarā izlietos aptuveni 50 000 eiro.

Labvēlīgajos laikapstākļos pašvaldībai piederošajām asfaltētajām novada ielām notiek gājēju pāreju krāsojuma atjaunošanas darbi, kurus veic SIA “LP Technics”. Papildus tam ar horizontāliem apzīmējumiem pamanāmāku iekrāsos pacelto Parka un Ata Kronvalda ielas krustojumu pie Raiņa parka. Šajā vasarā jau paveikta apgaismojuma uzlabošana virs 17 gājēju pārejām, nomainot spožākus gaismekļus gājēju redzamības uzlabošanai diennakts tumšajā laikā.

Lai uzlabotu gājēju drošību, kā arī mierinātu satiksmi pirms trim bīstamākajām gājēju pārejām, tiks uzsākti projektēšanas darbi drošākai ielas šķērsošanai gājēju ceļam pār Ausekļa ielu netālu no ūdenstorņa, Ausekļa un Raiņa ielas krustojumā, kā arī Raiņa ielas gājēju pārejai starp kultūras centru “Siguldas devons” un Raiņa parku. Tāpat šobrīd tiek meklēti risinājumi drošākai nokļūšanai Raiņa parkā, šķērsojot Parka ielu.

Pēc Šveices ielas asfaltseguma virskārtas atjaunošanas pie Mākslu skolas “Baltais flīģelis” tiks izvietots ātrumvalnis skolēnu drošākai ielas šķērsošanai, jo gājēju pārejas izbūve šajā posmā šobrīd nav iespējama saskaņā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” rekomendācijām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.