Menu
 

Konkursā "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020" pieteiktas 33 ēkas, astoņās no tām – Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Daudzdzīvokļu ēkas renovācijas projekts Daugavas ielā 2, Salaspilī. Foto – salaspils.lv Daudzdzīvokļu ēkas renovācijas projekts Daugavas ielā 2, Salaspilī. Foto – salaspils.lv

Konkursā "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020" ir saņemti 33 pieteikumi. Šobrīd konkursa komisija uzsākusi pieteikumu vērtēšanu un drīzumā tiks uzsākta apsekošana to atrašanās vietās. Plānots, ka konkursa komisija darbu beigs augusta beigās. Noslēguma pasākums un konkursa laureātu paziņošana plānota 24.septembrī, informēja Ekonomikas ministrijā.

Nominācijā "Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Latvijā" iesniegti 23 pieteikumi, to vidū mājas Daugavas ielā 2 Salaspilī, Skolas ielā 6 un Raiņa ielā 3 Saulkrastos, kā arī Čakstes ielā 9 un Pulkveža Brieža ielā 24 Siguldā.

Nominācijā "Energoefektīvākā publiskā ēka Latvijā" piecu pieteikumu vidū ir sociālās aprūpes centrs "Baldone" Baldonē un kultūras centrs "Siguldas devons" Siguldā. Savukārt par uzvaru nominācijā "Energoefektīvākā vienģimenes ēka" ar Iecavas novada “Liepalejām” sacentīsies māja Garkalnes novada Upesciemā, Vālodzes ielā 7A. Trīs pieteikumi (visi no Rīgas) iesniegti nominācijā "Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā. Jaunbūve"

Konkurss "Energoefektīvākā ēka Latvijā" tiek organizēts jau devīto gadu. Tā mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par labbūtību, ēku siltumnoturību, telpu mikroklimatu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu, arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.