Menu
 

Medemciema krustojumā uz Jelgavas šosejas slēgti kreisie pagriezieni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai paaugstinātu satiksmes drošību, Medemciema krustojumā uz Jelgavas šosejas (A8) ir mainīta satiksmes organizācija – slēgti kreisie pagriezieni. Tāpat ir mainīta satiksmes organizācija Jelgavas šosejas (A8) un Rīgas apvedceļa (A5) krustojumā, vēsta VAS “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā.

Turpmāk, lai, izbraucot no Medemciema, nogrieztos virzienā uz Jelgavu, būs jāizmanto apgriešanās vieta, kas ir izbūvēta netālu no krustojuma, Rīgas virzienā. Savukārt, lai nokļūtu Medemciemā, braucot no Rīgas Jelgavas virzienā, ir jāizmanto divlīmeņu satiksmes mezgls Jelgavas šosejas (A8) krustojumā ar Rīgas apvedceļu A5 (Salaspils–Babīte). 

Lai uzlabotu satiksmes organizāciju, šajā divlīmeņu satiksmes mezglā ir mainīts horizontālais marķējums uz nobrauktuves no Rīgas apvedceļa. Turpmāk, braucot pa Rīgas apvedceļu Ķekavas virzienā un pa nobrauktuvi nogriežoties, lai turpinātu ceļu Rīgas virzienā, transportlīdzeklim, pieslēdzoties Jelgavas šosejai, būs priekšroka attiecībā pret transportlīdzekli, kas pārkārtojies, lai turpinātu ceļu pa uzbrauktuvi uz Rīgas apvedceļu Babītes virzienā. 

Izmaiņu rezultātā ir arī pagarināts pārkārtošanās posma garums uz Jelgavas šosejas tiem transportlīdzekļiem, kas no divlīmeņu satiksmes mezgla puses turpinās braucienu Rīgas virzienā.

Projekta ietvaros, krustojumā virzienā uz Jelgavu ir arī labiekārtota autobusu pieturvieta un izbūvēts gājēju celiņš no pieturvietas līdz gājēju tuneļa pieejai.

LVC atgādina – Medemciema krustojums bija viena no satiksmes drošības viedokļa problemātiskākajām vietām valsts autoceļu tīklā. Valsts policijas dati liecina, ka kopš 2015. gada tur notikuši 28 ceļu satiksmes negadījumi, kuros ir viens bojā gājušais, viens cilvēks guvis smagus miesas bojājumus, bet 13 cilvēki – vieglus miesas bojājumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.