Menu
 

Ķekavas novadā uzlabos pašvaldības policijas darba vidi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Turpinot īstenot videonovērošanas koncepciju novadā, Reģionālā pašvaldības policija (RPP) šogad modernizēs videokameras Ķekavas pagastā. Jau pērn vairāk nekā 40 digitālās videonovērošanas kameras tika jau uzstādītas Baložu pilsētā un Daugmales pagastā.

Kā atzīmē Ķekavas novada pašvaldībā, jaunās digitālās videokameras policijas darbiniekiem ir liels atspaids drošības un sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, kā arī pārkāpumu fiksēšanā  un kvalitatīvu pierādījumu gūšanā, lai vainīgos likumpārkāpējus sauktu pie atbildības.  Papildus tam pašvaldība šogad uzstāda arī modernas videokameras novada izglītības iestādēs un to teritorijās.

Tāpat RPP sabiedriskās kārtības nodrošināšanas nolūkos savā darbībā  lielu uzmanību pievērš arī dažādiem profilaktiskajiem drošības pasākumiem, kā arī patrulēšanai novadā. Un šī pieeja ir rezultējusies ar pozitīviem rādītājiem, piemēram, palielinājies atklāto un konstatēto pārkāpumu skaits, pieaudzis prevencijas pasākumu skaits, kā arī pašvaldības policija intensīvāk iesaistījusies ceļu satiksmes kontrolē un  “dzērājšoferu” aizturēšanā, līdz ar to sniedzot lielu atbalstu Valsts policijas kolēģiem.

Lai padarītu vēl efektīvāku un kvalitatīvāku pašvaldības policijas darbu un risinātu telpu jautājumu, Ķekavas novada pašvaldība Reģionālo pašvaldības policiju pārcels uz jaunām, plašākām un piemērotākām telpām Ķekavas centrā, nekustamajā īpašumā “Pie Mārtiņa”, kuru tā iegādājās 2016. gadā tieši šīm vajadzībām.  

Ēkā “Pie Mārtiņa” esošajā platībā jau  ir izbūvēti jauni inženierkomunikācijas tīkli, veikta logu nomaiņa, šobrīd tiek izbūvēta apkures sistēma un notiek iekšējie apdares darbi. Kopējās remontdarbu izmaksas trīs gadu laikā lēšamas aptuveni 270 000 eiro apmērām. Ņemot vērā to, ka ilgstoši šī ēka netika ekspluatēta, lielākā daļa summas bija nepieciešams ieguldīt tieši ēkas saglabāšanas darbos.  

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.