Menu
 

Ekspluatācijā nodots Stopiņu novada Kultūras centrs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Stopiņu novada pašvaldība Foto - Stopiņu novada pašvaldība

17.jūnijā Būvniecības Valsts kontroles biroja komisija apsekoja Stopiņu novada Kultūras centra jaunbūvi, lai veiktu ēkas pieņemšanu ekspluatācijā. Komisija apsekoja Kultūras centra ārējo teritoriju, jumtu, strūklaku, tehniskās un palīgtelpas, un iekštelpas – abas pasākumu zāles, konferenču telpu, bibliotēkas telpas un Dzimtsarakstu nodaļas telpas. Kā vēsta novada pašvaldība, 18.jūnijā tika parakstīts akts par ēkas nodošanu ekspluatācijā.

Jaunajā Stopiņu novada Kultūras centrā ir plašas telpas, kurās ar jaunu sparu varēs ritēt novada kultūras dzīve – notiks dažādi koncerti, pasākumi, konferences, izstādes, kino seansi un teātra izrādes. Kultūras centrā ir Lielā zāle ar gandrīz 500 skatītāju vietām parterā un balkonā, Mazā zāle ar gandrīz 200 skatītāju vietām, “Zaļā klase” – konferenču zāle ar 191 vietu. Konferenču zālē turpmāk notiks arī Stopiņu novada domes sēdes.

Lielā koncertzāle akustikas ziņā ir universāla, pasākumi var notikt ar dabīgo akustiku un ar skaņas pastiprinošām iekārtām, norāda novada domē.  Pirmās piecas skatītāju rindas ir transformējamas, tādā veidā iegūstot plašāku skatuves zonu, skatuvē ir iebūvēta nolaižama platforma. Mazā zāle ir elektroakustiska, kas nozīmē, ka šeit var norisināties pasākumi ar apskaņošanu. Abas zāles ir aprīkotas ar šobrīd Eiropā profesionālākajām skaņu un gaismas tehnoloģijām.

Kultūras centrā ir izbūvētas arī telpas māksliniecisko kolektīvu mēģinājumiem, kā arī grimētavas-ģērbtuves.Tur mājvietu radīs Stopiņu novada vēstures muzejs ar ekspozīciju zāli, Stopiņu novada Dzimtsarakstu nodaļa ar gaišu un svinīgu laulību ceremoniju zāli, kā arī Ulbrokas bibliotēka, kurā ir lasītāju apkalpošanas zāle, klusā lasītava un multimediju zāle.

Apmeklētāju ērtībām ir izbūvēts lifts no 1. uz 2.stāvu, abos stāvos ir pieejamas vairākas labierīcības, apmeklētājiem ir pieejama arī plaša garderobe un kafejnīca. Ir padomāts arī par apmeklētājiem ar īpašām vajadzībām. Ēkā un ap ēku ir izvietotas 27 videonovērošanas kameras, kas fiksēs apkārt notiekošo, iekštelpās drošību uzraudzīs ar 49 videonovērošanas kamerām. Ap Kultūras centru ir apgaismota un labiekārtota vide.  Atpūtas zona ar strūklaku, soliņiem un apstādījumiem, bezmaksas autostāvvietām vieglajām automašīnām, autobusiem, apmeklētājiem ar īpašām vajadzībām un īpašā ģimeņu autostāvvieta.

Kopējā Stopiņu novada Kultūras centra platība ir 4954,8 kvadrātmetri. 

Stopiņu novada Kultūras centra svinīgais “Lentas griešanas pasākums” paredzēts 24. jūlijā, bet vairāki atklāšanas koncerti un pasākumi plānoti septembra beigās. No 1. augusta iedzīvotāji un interesenti varēs pieteikties bezmaksas ekskursijām Stopiņu novada Kultūras centrā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.