Menu
 

Jūrmalas dome plāno pārbūvēt Dubultu prospekta posmu; paredzēta koku ciršana

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai realizētu Dubultu prospekta un Zigfrīda Meierovica prospekta pārbūvi, Jūrmalas dome Dubultos grib nocirst 22 kokus, vietā solot iestādīt 38 jaunus, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Par ieceri izsludināta publiskā apspriešana, kas norisināsies līdz 5.jūlijam. Ciršanas ierosinātājs ir Jūrmalas dome un konkrētie koki atrodas Dubultu prospekta un Zigfrīda Meierovica prospekta posmā no Baznīcas ielas līdz Gončarova ielai.

Kokus plānots nocirst, jo satiksmes organizācijas uzlabošanas nolūkos rudenī paredzēts pārbūvēt Dubultu un Meierovica prospektu posmā no Pils laukuma līdz Baznīcas ielai.

"Dubultos, iepretim dzelzceļa stacijai, kur divjoslu brauktuve virzienā uz Kauguriem uz pārsimts metriem kļūst par brauktuvi ar vienu joslu, intensīvākas satiksmes apstākļos, īpaši vasarā, veidojas transporta plūsmas sastrēgumi," pauž domē.

Pašvaldība vairākkārt esot saņēmusi iedzīvotāju ierosinājumus satiksmes organizācijas uzlabošanai šai vietā gan uzlabot Meierovica prospekta caurlaides spēju, lai mazinātu sastrēgumus, gan nodrošināt drošu satiksmi gājējiem un transportlīdzekļiem. 

Vienlaikus pārbūvēt plānots arī krustojumu ar Baznīcas ielu, savukārt krustojumā ar Pils ielu paredzēta papildjoslas izbūve kreisā pagrieziena nodrošināšanai. Veidojot loģisku satiksmes organizācijas risinājumu, mainīsies šobrīd ierastā kustības organizācija. Proti, Baznīcas iela posmā no Rūdolfa Blaumaņa ielas līdz Dubultu prospektam plānota kā vienvirziena iela, savukārt nobrauktuvei no Dubultu prospekta uz Rūdolfa Blaumaņa ielu paredzēts mainīt braukšanas virzienu.

Projektā iecerēta arī autostāvvietu izbūve gar skvēru un pie stacijas. Stāvvietas plānots veidot ar perpendikulāro novietojumu gar brauktuvi, paredzot arī vietas automašīnu novietošanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Satiksmes drošībai Baznīcas ielas un Pils ielas krustojumos paredzēts izbūvēt luksoforus un pārbūvētas tiks arī autobusu pieturvietas, pārceļot tās tuvāk krustojumam ar Pils ielu. Gājēju ietve un veloceliņš tiks veidoti ar betona bruģakmens segumu. 

Kopumā paredzēts nocirst 22 kokus - 19 vainagotas liepas ar stumbru diametru 25 līdz 30 centimetri, vienu līdz divas sudrabegles ar stumbru diametru 15 centimetri un vienu liepu ar stumbra diametru 30 centimetri.

Būvprojektā paredzēts atjaunot apstādījumus ar 38 jauniem kokiem, iestādot 15 Holandes liepu dižstādus, 12 pīlādžus un 11 kalnu priedes.

Sabiedriskā apspriešana norisināsies līdz 5.jūlijam. Iedzīvotāji var izteikt savu viedokli, nosūtot iesniegumu uz e-pastu "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt." vai iesniedzot Jūrmalas pilsētas domes Apmeklētāju apkalpošanas centrā Jomas ielā 1/5.

Iesniegumā jānorāda vai koku ciršanas ieceri saistībā ar būvprojektu atbalstāt, atbalstāt daļēji vai noraidāt. Iesniegumā jānorāda vārdu, uzvārdu un dzīvesvietas adresi. Juridiskām personām jānorāda uzņēmuma nosaukumu un juridisko adresi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.