Menu
 

Pārbūvēts Ērgļu un Juglas papīrfabrikas ceļu krustojums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Valsts ceļi Foto - Latvijas Valsts ceļi

Pabeigti būvdarbi uz autoceļa Rīga–Ērgļi (P4) krustojumā ar autoceļu Juglas papīrfabrikas ciemats–Ulbroka (V36), liecina VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Komunikācijas daļas informācija. Būvdarbus veica SIA “Roadeks” par līgumcenu 1,28 miljoni eiro (ar PVN), ko sedz valsts budžeta līdzekļi.

Agrāk autoceļš V36 pieslēdzās Ērgļu ceļam šaurā leņķī, kas krustojumā apgrūtināja redzamību, izbraucot no autoceļa V36, un tādējādi apdraudēja satiksmes drošību. Krustojums ir pārbūvēts ar ceļa V36 pieslēgumu taisnā leņķī. Atjaunots arī ceļa segums krustojuma pieejās un uz autoceļa Juglas papīrfabrikas ciemats – Ulbroka.

Kā norāda LVC, kaut arī būvdarbi ir jau pabeigti, posmā tiek saglabāts ātruma ierobežojums 70 km/h. Šis ierobežojums ir pamatots, un ir lūgums autovadītājiem būt pacietīgiem un pašu drošībai tos ievērot.

Ātruma ierobežojuma iemesls ir pēc seguma virskārtas izbūves ceļu klājošā bitumena saistviela – tā veido neredzamu plēvīti, kas var būt slidena. Tādēļ ir nepieciešams laiks, lai ar automašīnu riepām šo plēvīti nodeldētu. LVC šādos posmos regulāri veic saķeres mērījumus, un tiklīdz tā atbilst normai, ātruma ierobežojums tiek noņemts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.