Menu
 

Karstuma dēļ atsevišķos autoceļu posmos radušos svīdumu apstrādā ar smilti vai šķembām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs

Ilgstoši pieturoties augstai gaisa temperatūrai, ir uzkarsuši arī melnie autoceļu segumi un to atsevišķos posmos veidojas svīduma vietas, kuras var būt slidenas. VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) uzrauga situāciju uz valsts autoceļiem un veic svīdumu vietu apstrādi, tās vienmērīgi kaisot ar smilti vai sīkām šķembām, tādējādi uzlabojot satiksmes drošību. Nepieciešamības gadījumā darbs tiek veikts atkārtoti.

Pēc LAU informācijas, Pierīgā svīduma vietas ir izveidojušās atsevišķās vietās uz autoceļa Inčukalns–Ropaži–Ikšķile (P10), Garkalne–Alauksts (P3), Rīga–Ērgļi (P4), Inciems–Sigulda–Ķegums (P8), Rīgas HES–Jaunjelgava (P85), Ķekava–Skaistkalne (P89), Rīgas HES–Pulkarne (P90), Mežvidi–Baldone (P91), Rīgas robeža–Silnieki–Puķulejas (V15), Dāvidi–Zaķumuiža–Bajārkrogs (V68), Baloži–Plakanciems–Iecava (V7) un Ropaži–Griķukrogs (V75).

Svīdums var veidoties uz tiem autoceļu posmiem, kuros veikta virsmas apstrāde un kur bedres tiek labotas ar bitumena emulsiju un šķembām.

“Latvijas autoceļu uzturētājs” aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.