Menu
 

Ikšķiles centrā pārbūvēta infrastruktūra un mainīta satiksmes organizācija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Lai uzlabotu satiksmes organizāciju pie Ikšķiles vidusskolas, pārveidota pilsētas centrālās daļas infrastruktūra – izbūvēts rotācijas aplis un ierīkoti jauni vides elementi. Objekta būvdarbus veica ceļu būves uzņēmums SIA “Binders”.

Realizējot Ikšķiles novada pašvaldības projektu, Skolas un Birzes ielas krustojumā izbūvēts rotācijas aplis, līdz tam pagarināta Peldu iela, kā arī daļēji pārbūvēta Birzes iela, informē SIA “Binders” sabiedrisko attiecību speciāliste Vita Noriņa. Kā ziņots iepriekš, iepretī Ikšķiles vidusskolai izbūvēts centrālais laukums, kurā uzstādīti vides elementi.

Līdz ar projekta īstenošanu, šajā pilsētas daļā būtiski mainīta satiksmes organizācija. Turpmāk gājējiem būs nodrošināta ērta un droša piekļuve Ikšķiles vidusskolai, Mūzikas un mākslas skolai, Ikšķiles tautas namam un estrādei, apvienojot gājēju zonā šos pilsētai un sabiedrībai nozīmīgos objektus, kā arī uzlabota autosatiksmes organizācija ikdienā. Tāpat izveidota pievilcīga vide pilsētas centrālajā daļā – izbūvēts funkcionāli ērts centrālais laukums, kas aprīkots ar strūklaku, pulksteni, bērnu rotaļu elementiem, soliņiem un apstādījumiem.

“Objektā tika izbūvēti vairāki vides elementi, kas nav ierasti ceļu būves objektos, piemēram, vairāk nekā piecu metrus augsts pulkstenis. Tāpat teritorija bagātīgi apzaļumota un tajā ierīkota rotaļu zona bērniem. Centrālā laukuma izveidē izmantoti dažādu veidu betona un granīta bruģakmeņi, kas kopā veido īpašu rakstu, un tas atšķir šo objektu no citiem,” stāsta SIA “Binders” projektu vadītājs Aigars Asarītis.

Projekts “Centra laukuma, satiksmes organizācijai pilsētas centrā, I un II kārtas būvniecība” tika uzsākts 2018.gadā ar mērķi atrisināt satiksmes organizāciju pie Ikšķiles vidusskolas. Projektu realizēja SIA “Binders”, SIA “BaltLine Globe” veica būvuzraudzību, bet projektēšanu un autoruzraudzību – SIA “A Vide”, vēsta V.Noriņa.

Iepriekš:

Atklāts jaunais centra laukums Ikšķilē

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.