Menu
 

Aicina izteikt viedokli par iespējamu Siguldas apvienošanu ar Kalnabeitēm, Ķipariem un Peltēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēli: www.sigulda.lv Attēli: www.sigulda.lv

Turpinot Siguldas novada teritorijas plānojuma 2012.–2024. gadam grozījumu apstiprināšanas procesu, Siguldas novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus izteikt viedokli par iespējamu Siguldas pilsētas robežu paplašināšanu, tajā iekļaujot Kalnabeites, Ķiparus un Peltes.

Esošo pilsētas teritoriju plānots papildināt ar tiem ciemiem, kuros jau šobrīd tiek veidota pilsētai līdzvērtīga infrastruktūra, tajos ir blīva apbūve, kā arī tā funkcionāli saistīta ar pilsētu. Pozitīva lēmuma gadījumā iedzīvotājiem tiktu atvieglota adresācija un dažviet mainītos minimālās platības izmērs zemes sadalīšanai apbūves gabalos. Pašvaldības pārstāvji atzīmē, ka šāds lēmums nav tieši attiecināms uz izmaiņām nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinā, jo to veido, ņemot vērā kadastrālo vērtību, lietošanas mērķi un tirgus vērtību, neatkarīgi no tā, kur īpašums atrodas – pilsētā vai pagastu ciemos, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Siguldas pilsētas robežu paplašināšana, pievienojot blakus esošos ciemus, bija paredzēta jau Siguldas novada teritorijas plānojumā 2008.–2020. gadam. 2012.gadā šo teritorijas plānojumu nomainīja patlaban spēkā esošais Siguldas novada teritorijas plānojums 2012.–2024. gadam, kurā noteikta plānotā Siguldas pilsētas robeža, iekļaujot gan blakus esošos ciemus un apbūvi pie Saltavota ielas, gan vēl neapbūvēto, perspektīvo apbūves teritoriju starp pilsētu un Saltavota ielas apkaimi. Plānojumā šie ciemi vairs netika izdalīti kā atsevišķas teritorijas, bet telpiski un funkcionāli plānoti kā vienota pilsētas teritorija.

Ņemot vērā pilsētplānošanas tendences pasaulē, kad apdzīvotas vietas veido koncentrētas, lai maksimāli izmantotu esošo infrastruktūru un inženierkomunikācijas, Siguldas novada teritorijas plānojuma grozījumos paredzēts Siguldas pilsētas teritoriju neveidot tik plašu, kā sākotnēji 2012.gadā tika plānots. Savukārt, ņemot vērā Saltavota ielas apkaimes attīstību, plānots izveidot jaunu ciemu – Matiņu ciemu, nosaukumā izmantojot apkaimes senākās lauku sētas “Matiņi” vēsturisko nosaukumu, kā arī ezera nosaukumu. Līdz ar to pilsētā netiks iekļautas arī vēl neapbūvētās, lauksaimniecībā un viensētu apbūvei izmantojamās platības starp pilsētu un Saltavota ielas apkaimi, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.