Menu
 

Nedēļas nogalē Rīgā un Olainē būs iespēja bez maksas nodot riepas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Šajā nedēļas nogalē "AJ Power Recycling" noslēgs ikgadējo vides akciju "Dod riepām otru dzīvi", kuras laikā iedzīvotāji aicināti bez maksas nodot četras nolietotās vieglo automašīnu riepas no vienas mājsaimniecības vai automašīnas. Līdz šim trīs nedēļas nogalēs ir savāktas vairāk nekā 60 tonnas riepu sešās Latvijas pilsētās. 4.jūlijā četras riepas bez maksas būs iespējams nodot Rīgā, Atlasa ielā 4, un Olainē, Zemgales ielā 36.

Pēc ekspertu aplēsēm, Latvijā šobrīd ir uzkrāti vairāk nekā 100 tūkstoši tonnu nolietotu autoriepu, un to skaits turpina augt. Aizvadītā gada laikā notikuši vairāki bīstami ugunsgrēki, kuri izcēlušies neatļautās riepu uzglabāšanas vietās, radot būtisku kaitējumu videi un apdraudot cilvēku dzīvības, informē "AJ Power" uzņēmumu grupas komunikācijas konsultante Gita Deniškāne.

Lai mazinātu nolietoto riepu uzkrāto apjomu un veicinātu videi draudzīgu to pārstrādi, "AJ Power Recycling" jau trešo gadu organizē vides akciju "Dod riepām otru dzīvi", kurā sabiedrība tiek informēta par nolietoto riepu kaitīgumu, iespējām tās nodot pārstrādei un atkārtotai izmantošanai. Šo akciju laikā ik gadu tiek savākti vairāki simti tonnu nolietotu autoriepu. Šogad akcijai pievienojušies arī "Scania Latvia" un "Schwenk Latvija".

Akcijas laikā iedzīvotājiem ir iespēja bez maksas nodot četras nolietotās vieglo autoriepas no vienas mājsaimniecības vai automašīnas: 4.jūlijā no plkst. 9.00 līdz 13.00 Rīgā, Atlasa ielā 4,  "R Recycling"; 4.jūlijā no plkst. 15.00 līdz 19.00 Olainē, Zemgales ielā 36. Tie iedzīvotāji, kas vēlēsies nodot vairāk par četrām riepām, to varēs izdarīt par papildu samaksu atbilstoši šķiroto atkritumu pieņemšanas laukuma cenrādim.

Šogad akcijas trīs nedēļas nogalēs – 13.jūnijā, 20.jūnijā un 27.jūnijā – Jelgavā, Bauskā, Ogrē, Baldonē, Jūrmalā un Tukumā tika savāktas gandrīz 6548 riepas jeb 59,3 tonnas nolietoto riepu, norāda G.Deniškāne.

Vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" norisinās trešo gadu, un to organizē "AJ Power Recycling" sadarbībā ar partneriem – "Scania Latvia", "Schwenk Latvija", "Bridgestone" un "Goodyear". Vairāk informācijas par akciju var atrast vietnē www.ajpower.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.