Menu
 

Ķekavas novadā plāno pilnveidot jaunatnes lietas un tūrisma jomu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs. Foto: www.kekava.lv Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs. Foto: www.kekava.lv

Ķekavas novada pašvaldība, turpinot jau divus gadus uzņemto kursu – pilnveidot uz klientu orientētu pašvaldības darbu un nodrošināt efektīvu pakalpojumu sniegšanu –, nolēmusi stiprināt darbu ar jaunatni un tūrisma jomu Ķekavas novadā, integrējot divas pašvaldības iestādes – Jaunatnes iniciatīvu centru un Tūrisma koordinācijas centru – pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes (IKS) sastāvā.

Pašvaldība vēlas uzsvērt, ka līdz ar plānotajām izmaiņām mainās abu iestāžu juridiskais statuss – no atsevišķas iestādes uz IKS pārvaldes struktūrvienību, un visi Tūrisma koordinācijas centra un Jaunatnes iniciatīvu centra speciālisti turpinās strādāt Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes sastāvā. Ja šo optimizāciju atbalstīs Ķekavas novada dome, tad to plānots veikt līdz šī gada 30.novembrim, informē Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Pašvaldība aktīvi turpina strādāt pie strukturālām izmaiņām arī pašā organizācijā. Pirmais būtiskais solis pēc rūpīgas situācijas izpētes tika sperts jau 2018.gada novembrī, izveidojot piecas nozaru pārvaldes, tādējādi samazinot sadrumstalotību un padarot efektīvākus gan finanšu, gan cilvēkresursus. Viena no lielākajām pārvaldēm ir Izglītības, kultūras un sporta (IKS) pārvalde, kuras pārraudzībā atrodas visvairāk, proti, 17 iestādes – skolas, bērnudārzi, kultūras centri, Tūrisma koordinācijas centrs un Jaunatnes iniciatīvu centrs.

Tā kā katras pārvaldes uzdevums ir nodrošināt vienotu un pārdomātu plānošanu, tostarp finanšu un citu resursu efektīvāku izmantošanu savā nozarē, tad jau no 2019.gada IKS pārvalde aktīvi strādā pie šī jautājuma, sākotnēji uzmanību vēršot tieši strukturāli mazāko iestāžu darbības izvērtēšanai, skaidro V.Vītoliņa.

Analizējot Jaunatnes iniciatīvu centra un Tūrisma koordinācijas centra darbu, tika secināts, ka pašvaldībai ir jāuzlabo sniegto pakalpojumu kvalitāte un piedāvājums jaunatnes politikas un tūrisma jomā, attīstot vienotu redzējumu un koordinētu darbību starp radniecīgajām nozarēm – izglītību, kultūru, sportu, tūrismu, uzņēmējdarbību, kā arī šie pakalpojumi jānodrošina finansiāli efektīvāk. Nodrošinot veiksmīgāku savstarpējo mijiedarbību, iedzīvotāji un uzņēmumi, kas ir pašvaldības klienti, varētu saņemt kvalitatīvākus un daudzveidīgākus pakalpojumus.  

Tāpēc, lai turpmāk optimizētu, stiprinātu un attīstītu jaunatnes politiku un tūrisma jomu, izstrādājot vienotu attīstības stratēģiju un nosakot darbības mērķus, kā arī uzdevumus nākamajiem pieciem gadiem, tiek piedāvāts iekļaut abu šo iestāžu funkcijas un darbiniekus Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē, norāda V.Vītoliņa.

Ja šis piedāvājums, kas balstās arī uz zvērināta revidenta un iekšējā auditora ieteikumiem par efektīvas pārvaldības nodrošināšanu, tiks atbalstīts 16.jūlija Ķekavas novada domes sēdē, tad strukturālās izmaiņas plānots veikt līdz 2020.gada 30.novembrim, kad IKS pārvalde būs funkciju, uzdevumu, darbinieku un visu citu saistību pārņēmēja. Jautājums par abu iestāžu integrāciju IKS pārvaldē tika izskatīts jūlijā arī divās domes komitejās – Izglītības, kultūras, sporta un tūrisma komitejā un Finanšu komitejā.

Deleģējot Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldei īstenot pašvaldības funkcijas tūrisma un jaunatnes politikas jomā, tai nodrošinot novada iedzīvotājiem kvalitatīvu pakalpojumus, tiktu racionāli izlietoti pašvaldības finanšu līdzekļi un optimizētas pašvaldības funkcijas, atzīmē V.Vītoliņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.