Menu
 

Siguldas novada pašvaldība par 15 000 eiro plāno izbūvēt bērnu laukumu un atpūtas zonu Allažos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai Allažu pagasta ģimenēm ar bērniem nodrošinātu ērtu un drošu vietu brīvā laika pavadīšanai, Siguldas novada pašvaldība, uzklausot pagasta iedzīvotāju ierosinājumus, šajā gadā paredzējusi izbūvēt bērnu rotaļu laukumu un atpūtas zonu Zaļkalna ielā 9, Allažos, informēja novada domē.

Allažu pagastā esošais brīvpieejas bērnu rotaļu laukums Birzes ielā 4 darbdienās no plkst. 9.00 līdz 12.00 un no plkst. 15.00 līdz 19.00 pieejams tikai pirmsskolas izglītības grupu bērniem un pašvaldībai nav piemērota zemes gabala bērnu laukuma izbūvei. Tādēļ novada dome apstiprinājusi lēmumu noslēgt patapinājuma līgumu ar Zaļkalna ielā 9 esošās daudzdzīvokļu mājas īpašniekiem par bērnu laukuma un atpūtas zonas izbūvi daudzdzīvokļu māju teritorijā.

Rotaļu laukumu un atpūtas zonu paredzēts labiekārtot, ierīkojot vairākus rotaļu elementus smilšu segumā. Tāpat tiks uzstādīti atpūtas soliņi, izbūvēta bruģēta ietve līdz atpūtas laukumam un apkārt tam. Noslēdzoties izbūves darbiem, labiekārtota tiks arī apkārtne – lai norobežotu atpūtas laukumu no pārējā daudzdzīvokļu māju iekšpagalma, kā arī veidotu ēnojumu, kas īpaši būtiski ir karstajā vasaras laikā, rotaļu laukumam un atpūtas zonai apkārt tiks iestādīti dekoratīvi krūmi un kokaugi.

Plānots, ka laukuma izbūve tiks uzsākta pēc nepieciešamās dokumentācijas sakārtošanas. Bērnu laukuma un atpūtas zonas izbūvei un labiekārtošanai pašvaldība paredzējusi investēt 15 tūkstošus eiro no sava budžeta līdzekļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.