Menu
 

Pilotprojekta "Clean" ietvaros Ķekavas novadā izveidoti 33 atkritumu šķirošanas punkti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/pg/CleanR.lv Foto - facebook.com/pg/CleanR.lv

Ķekavas novada privātmāju iedzīvotāji aktīvi izmanto Ķekavas novada pašvaldības un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Clean R” piedāvāto videi draudzīgo risinājumu – 14 mēnešu laikā, pateicoties iedzīvotāju iniciatīvai izveidoti jau 33 šķirošanas punkti, liecina pašvaldības vietnē publicētā informācija.

Kopš pilotprojekta ieviešanas 2019. gada martā, Ķekavas novada pašvaldība kopā saņēmusi vairāk kā 70 iedzīvotāju pieteikumus par šķiroto atkritumu punktu izveidi Ķekavas novada privātmāju rajonos un apkaimēs, kur koncentrējas piecas un vairāk privātmājas un kur nav pieejami daudzdzīvokļu ēku tuvumā esošie šķirošanas konteineri.

Izskatot pieteikumus, šobrīd privātmāju rajonos jau darbojas 33 šķirošanas punkti. Visvairāk, kopumā pieci šķirošanas atkritumu punkti izveidoti Ķekavā un Katlakalnā, četri atrodas Rāmavā, pa trim – Baložos, Jaunsilā, Lapiniekos, divi punkti darbojas Daugmalē, Krogsilā un Vimbukrogā, bet pa vienam – Plakanciemā, Alejās, Titurgā, un Krustkalnos.

Šķirošanas punkta izveidi, materiāla izvešanu un novērtēšanu nodrošina vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R”. Pakalpojums privātmāju iedzīvotājiem ir bez maksas. Punktu veido divi konteineri: zaļš stiklam un dzeltens iepakojumam, kas piemērots metāla, papīra/ kartona un plastmasas/ PET iepakojumam. Konteineri ir slēgti, piemēroti tikai šķirotā materiāla ievietošanai, lai novērstu sadzīves atkritumu ievietošanu tajos. “Clean R” nodrošina šķirotā materiāla izvešanu divas reizes mēnesī.

Konteineru punktu kvalitāte tiks vērtēta 10 mēnešus. Ja šajā posmā iedzīvotāji punktus neizmantos, vai izmantos sadzīves atkritumu izmešanai, punkts tiks slēgts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.