Menu
 

Ivetas Apkalnas "Saullēkta koncertā" Dzintaru pludmalē varēs nokļūt ar īpaši norīkotu vilcienu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Otrdien, 28.jūlijā, plkst. 6.00 no rīta Dzintaru pludmalē norisināsies "Saullēkta koncerts", kuru jūras krastā sniegs pasaulslavenā ērģelniece Iveta Apkalna. Plkst. 4.58 no Rīgas kursēs speciāls vilciens, ar kuru būs iespēja nokļūt Jūrmalā, lai izbaudītu šo skaisto priekšnesumu saullēktā.

AS "Pasažieru vilciens" informēja, ka nokļūšanai uz šo vilcienu Rīgas pasažieru stacijā būs jāizmanto A tunelis, kas būs atvērts no plkst.4.30. Dzintaru pludmale ir ērti sasniedzama gan no Dzintaru, gan Majoru stacijas. Vilciens pienāks Dzintaros plkst. 5.24, bet Majoros plkst. 5.27.

Jāatgādina, ka Jūrmalas festivāla ietvaros otro gadu pēc kārtas pasaulslavenā ērģelniece Iveta Apkalna sniegs saullēkta koncertu jūras krastā.  Neparastais notikums pagājušajā vasarā zem klajas debess vairākiem tūkstošiem klausītāju sagādāja neizmirstamu mūzikas klausīšanās pieredzi, dabas skaņām saplūstot ar karaliskajām ērģeļu stabulēm un Ivetas Apkalnas brīnišķīgo ērģeļspēli.

Idejai sniegt koncertu pludmalē māksliniece labprāt atsaucās, jo vēlas mainīt priekštatu, ka ērģeļmūziku iespējams klausīties tikai baznīcā, kā arī iespēja vairāk satuvināties ar saviem klausītājiem.

Ieeja "Saullēkta koncertā" ir bez maksas. Koncertu būs iespējams klausīties gan pludmalē, gan arī uz ūdens, ierodoties ar savu laivu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.