Menu
 

Siguldas novada iedzīvotājus aicina izteikt viedokli par Alfrēda Kalniņa skvēra labiekārtošanas projektu

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - Siguldas novada pašvaldība Ilustrācija - Siguldas novada pašvaldība

Līdz 16.augustam Siguldas novada iedzīvotāji aicināti iepazīties ar Alfrēda Kalniņa skvēra labiekārtojuma un auto stāvlaukuma projektu, informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Būvniecības ieceres prezentācijas pasākums notiks 3.augustā plkst.18 Mākslu skolas "Baltais flīģelis" Lielajā zālē.

Pēc Brikmanes stāstītā, Alfrēda Kalniņa skvērā Ausekļa ielā 1 paredzēts izveidot centrālo laukumu ar tēlnieka Teodora Zaļkalna veidotu komponista skulpturālo portretu, kura eksponēšanai jāizveido augstvērtīgs postaments laukuma centrā. Laukums paredzēts gan atpūtai ikdienā, gan vidēja mēroga pasākumu norisēm, tādēļ skvēra teritorijā plānots izvietot ne tikai ierastos labiekārtojuma elementus - soliņus, bet arī ārtelpas mūzikas instrumentus.

Papildu lielajam laukumam sašaurinājumā pie Šveices un Ausekļa ielu krustojuma paredzēts mazāks mūzikas laukums, kurā atrastos sēdvietas un mūzikas instrumentu grupa. Starp abiem laukumiem veidojas plašāka zaļā zona, kas paredzēta pikniku rīkošanai, rotaļām un citām atbilstošām aktivitātēm.

Projektā ir plānots saglabāt vienvirziena auto pārvietošanos Mazajā ielā. Ielas zonā paredzētas septiņas pamīšus izvietotas auto stāvvietas, izvietojumam radot brauktuves sašaurinājumus, tādā veidā papildus mierinot satiksmi. Šveices un Mazās ielas krustojumu plānots pacelt virs brauktuves, paceltajā daļā izveidojot drošu gājēju pāreju uz un no Mākslu skolas "Baltais flīģelis", kā arī šajā līmenī tiek saglabāta esošā velojosla.

Savukārt gājēju ietve gar Ausekļa ielu skvēra dienvidos turpinās kā pacelta gājēju pāreja pāri Mazajai ielai, izveidojot paceltu krustojumu pirms ielas pieslēguma Ausekļa ielai, tādā veidā nodrošinot ātruma samazināšanu pirms tās. Nepieciešama arī Ausekļa un Šveices ielu krustojumā esošās autobusu pieturas pārbūve, kā arī pie pieturas esošās gājēju pārejas pārcelšana virs brauktuves, norādīja pašvaldības pārstāve.

Alfrēda Kalniņa skvēra labiekārtojuma un auto stāvlaukuma projekta plāns apskatāms pašvaldības interneta mājaslapā. Atsauksmes un priekšlikumus, aizpildot publiskās apspriešanas aptaujas lapu, var iesniegt līdz 16.augustam Siguldas novada Būvvaldē Zinātnes ielā 7, Siguldas pagastā, Siguldas novadā, kā arī Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3, Siguldā, vai nosūtot uz e-pasta adresi "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.".

Būvniecības ierosinātājs ir Siguldas novada pašvaldība, būvprojekta izstrādātājs - SIA "IE.LA Inženieri".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.