Menu
 

Burovs: Rīgā bērnudārzu rindas varēs likvidēt tikai tad, ja atrisinās šo problēmu Pierīgā

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Rīgā rindas uz vietu bērnudārzos nevarēs likvidēt, ja šo problēmu neatrisinās Pierīgā, intervijā aģentūrai LETA teica "Gods kalpot Rīgai" (GKR) vēlēšanu saraksta līderis Oļegs Burovs.

Rīga esot ieinteresēta, lai ap to parādās lieli, stipri bērnudārzi, lai Pierīgas iedzīvotājiem ir iespēja vest bērnus uz savu pašvaldību dārziņiem. Burovs par šo problēmu esot runājis ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem un ministrijā teikts, ka tiek plānots bērnudārzu izveidi Pierīgā atbalstīt.

Ja bērnudārzu vietu problēmas netiks atrisinātas Pierīgā, tad cilvēki, izmantojot radošu pieeju, deklarēsies Rīgā un vedīs savus bērnus uz bērnudārziem un skolām galvaspilsētā, piebilda Rīgas mēra amata pretendents.

Viņš atzina, ka solījums, likvidēt rindas uz vietām bērnudārzos nav ticis izpildīts iepriekšējos sasaukumos. 

Viņam esot žēl, ka netika īstenots bērnudārza būvniecības projekts Tallinas ielā, kur bija paredzētas vairāk nekā 300 vietas. Tas būtu viens no lielākajiem bērnudārziem Rīgā, teica Burovs. Turklāt, tam bija gatavs projekts un paredzēts finansējums. 

Taču, kā apgalvoja Burovs, projektu sāka kritizēt opozīcija, bet pēc tam arī koalīcijas partneri, nemaz necenšoties iedziļlināties. Rezultātā domes vadība izvērtēja situāciju, konstatēja, ka pilsētas centrā dzīvo vairāk latviešu, kas nav konkrētās partijas elektorāts, un projektu nerealizēja, pauda Burovs.

Politiķis norādīja, ka, izvērtējot reālo situāciju, piešķirtos pašvaldības budžeta līdzekļus, šogad 1.septembrī tiks atvērtas 558 jaunas vietas bērnudārzos. Uz 2021.gada septembri ir iespējams atvērt vēl 500 vietas. Līdz ar to ir iespējams šobrīd esošo 2000 bērnu lielo rindu samazināt.

Lai radītu vietas bērnudārzos, nepieciešams turpināt būvniecību, piemēram, Grostonas ielas bērnudārza piebūvi. Kā arī nepieciešams optimizēt skolu tīklu. Ir vairākas skolas, kurās ir maz bērnu un tās var pielāgot bērnudārziem, teica Burovs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.