Menu
 

"Sadales tīkls" īsteno apjomīgu investīciju projektu Ķekavas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Uzlabojot Ķekavas novada iedzīvotāju elektroapgādes drošumu un nepārtrauktību, jau tuvākajā laikā AS “Sadales tīkls” sāks īstenot vērienīgu investīciju projektu Titurgas un Baložu apkaimē, kur paredzēts pārbūvēt aptuveni 10 km 20 kilovoltu (kV) gaisvadu elektrolīniju par kabeļu līnijām.

Investīciju projekts tiek plānots un īstenots kopš 2014. gada – tā kopējās izmaksas sasniedz aptuveni 1,1 miljonu eiro. Projekta īstenošana ir uzsākta, un tuvākajā laikā iecerēts sākt darbus Titurgā un Baložos. Projekta noslēgums paredzēts 2020. gada nogalē, informē “Sadales tīkla” pārstāvji.

Gaisvadu elektrolīniju pārbūve par kabeļu līnijām ļaus būtiski uzlabot elektrotīkla drošību, kā arī samazināt elektrotīkla bojājumu skaitu Titurgā, Baložos, Krustkalnos un Lapeniekos. Turklāt pārbūves gaitā plānots elektrotīklu papildināt ar automatizācijas risinājumiem, kas bojājumu gadījumā palīdzēs elektroapgādes pārtraukumus novērst daudz operatīvāk. 

“Sadales tīkla” pārstāvji aicina Ķekavas novada iedzīvotājus elektrolīnijas pārbūves laikā būt pacietīgiem un rēķināties ar lielāku elektroenerģijas atslēgumu skaitu un biežumu, ceļu satiksmes ierobežojumiem, kā arī citiem remonta blakusapstākļiem, kas varētu rasties.

"Mērķtiecīgi un pārdomāti realizējot investīciju projektus, AS “Sadales tīkls” pēdējo desmit gadu laikā ir samazinājis elektrotīkla bojājumu skaitu par 50%. Katru gadu uzņēmums īsteno vidēji 1200 projektu, lai nodrošinātu kvalitatīvu un nepārtrauktu elektroapgādi, ilgtspējīgu un līdzsvarotu elektrotīkla atjaunošanu Latvijā. Šogad elektrotīkla atjaunošanā uzņēmums plāno ieguldīt vairāk nekā 60 miljonus eiro, atjaunojot 1600 km elektrolīniju, 460 transformatoru apakšstaciju, kā arī veicot sadales elektroietaišu rekonstrukciju apakšstacijās," norāda “Sadales tīkla” pārstāvji.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.