Menu
 

Baldonē sāk pieņemt iesniegumus atbalstam mācību piederumu un apģērba iegādei, sākot jaunu mācību gadu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Baldones novada Sociālais dienests sāk pieņemt iesniegumus sociālajai palīdzībai un sociālajam atbalstam mācību piederumu un apģērba iegādei, sākot jaunu mācību gadu, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Tiesības saņemt konkrēto atbalstu daudzbērnu ģimenēm, dvīņu un vairāk vienās dzemdībās dzimušo bērnu ģimenēm, un aizbildņa ģimenēm, ja bērni apgūst izglītības programmu Baldones novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, un Baldones novada pamata un vidējās izglītības iestādēs, kā arī visās valsta teritorijās esošajās internātskolās un profesionālās izglītības iestādēs.

Atbalsta apmērs ir līdz 35,57 eiro vienam bērnam pamata un vidējās izglītības programmās, un līdz 22 eiro vienam bērnam pirmsskolas izglītības obligātās apmācības programmā.

Tiesības un palīdzību ir arī ģimenēm, kurām ir Sociālā dienesta izsniegta spēkā esoša izziņa par atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusa piešķiršanu. Pabalsta apmērs šādām ģimenēm ir līdz 55,90 eiro vienam bērnam pamata un vidējās izglītības programmās, un līdz 34,40 eiro vienam bērnam pirmsskolas izglītības obligātās apmācības programmā.

Daudzbērnu, dvīņu vai vairāk vienās dzemdībās dzimušu bērnu, aizbildņa, trūcīgo un maznodrošināto ģimeņu bērnu vecāki var lūgt arī atlaidi par ēdināšanas pakalpojumiem Baldones novada pirmsskolas izglītības iestādē 50% apmērā.

Lai saņemtu atbalstus dzīves vietas deklarētai adresei jābūt Baldones novada pašvaldībā ne mazāk kā sešus mēnešus.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.