Menu
 

Foto: Ropažos atvērts Latvijas amatnieku veikals "Cukurs" Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Ropažos jaunatvērts pasaku namiņam līdzīgais “Cukura” namiņš – Latvijas mājražotāju produkcijas apvienotais veikals. Veikala atvēršanā piedalījās gan Ropažu un Garkalnes novada domes amatpersonas, uzņēmēju biedrības pārstāvji, Garkalnes un Ropažu partnerības pārstāves un, protams, paši amatnieki, informē mājražošanas ģimenes uzņēmuma “TL Candles” dibinātāja Terēza Luksa-Sigate.

“Cukura” namiņa atvēršanā piedalījās Ropažu novada pašvaldības izpilddirektore Signe Grūbe, priekšsēdētaja vietniece Renāte Gremze, LTRK Rīgas uzņēmēju padomes pārstāvis, Ķekavas novada uzņēmēju biedrības priekšsēdētājs Ervīns Lasmanis, Ropažu uzņēmēju biedrības priekšsēdētāja Nellija Štolcermane, Garkalnes un Ropažu partnerības pārstāves Eva Habelkorne-Vimba un Jana Mihailova, T.Luksa-Sigate, Grašu mājas keramiķis Ivars Grasis, rotu darinātājs Edgars Skulte, Liene Zeiliša un citi.

Rotu meistars E.Skulte norāda: “Tā ir ļoti laba ideja – sapulcināt vienuviet amatniekus un piedāvāt mājražotāju produkciju arī ārpus Rīgas. No sirds novēlu Terēzai veiksmi un panākumus, ceru, ka viss izdosies!”

T.Luksa-Sigate atzīmē: “Ir ļoti patīkami izjust gan pašu amatnieku entuziasmu, novada domes pārstāvju un uzņēmēju biedrību atbalstu, bet galvenais – mēs redzam, ka esam vajadzīgi, mūsu produkcija tiek novērtēta un pieprasīta. Vēlos pateikt īpašu paldies Garkalnes un Ropažu partnerības pārstāvei Eva Habelkornei-Vimbai un biedrības “Laukiem un jūrai” pārstāvei Ilzei Turkai par to, ka mūs iepazīstināja. Šī sadarbība ir devusi rezultātu, un es ceru, ka arī turpmāk būs interesanti projekti ar vērtīgiem kontaktiem un jaunām iespējām. Apvienojot spēkus, rodas pleca sajūta un papildu enerģija, jo mēs kā jau amatnieki vairāk strādājam individuāli. Jau tagad pie mums iegriežas gan tūristi, gan vietējie iedzīvotāji, un patiesi priecājos, ka viņiem ļoti patīk mūsu izvēlētā produkcija un nākas jau veikt jaunus pasūtījumus.”

“Cukurs” ir vieta, kur tiekas Latvijas senākās amatnieku tradīcijas un mūsdienu meistari ar savām inovatīvajām idejām. Vieta, kur iepazīt mūsdienu amatnieku darinājumus, pašiem apgūt jaunas prasmes, iegādāties mājražotāju produkciju un izbaudīt Latvijas gardumus. Veikalā pieejamās preces izvēlētas dabai un cilvēkam draudzīgas, stāsta T.Luksa-Sigate.

“Cukura” namiņā ir pieejamas T.Luksas-Sigates lietās sveces un ziepes, L.Zeilišas ādas rotas un aksesuāri, E.Skultes rotas ar senajiem latviešu rakstu motīviem un oriģinālās Koras galvas rotas. Savukārt Latvijas keramikas cienītāji varēs apbrīnot Ropažu keramikas cepļa “Madze” izstrādājumus un I.Graša melnās jeb svēpētās keramikas darinājumus no Kurzemes. Plašā izvēlē būs darinājumi no koka: Arņa Rozenberga, “Wonder Things” un Mītavas bebru koka izstrādājumi, “Pinumu pasaules” pinumi no kārklu mizām. Īpašs piedāvājums būs arī bērniem – “Little Eva Toy” rotaļlietas no Vangažiem.

Veikalā visus gaida arī gardumi – ir iespēja baudīt kafiju no “Curonia” kafijas grauzdētavas, iegādāties Soiras sieru, dabīgās augļu konfektes, ražotāja “Gardais” vegāniskos gardumus un citus, ne mazāk kārdinošus produktus no Latvijas zemnieku saimniecībām. Ik mēnesi “Cukurā” ir iecerēts īpašs, tematiski izmeklēts un sezonai atbilstošs piedāvājums, degustācijas, meistarklases un iepazīšanās ar senām prasmēm un Latvijas izcilajiem meistariem amatniekiem, vēsta T.Luksa-Sigate.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.