Menu
 

Salas pagasta Sīpolu svētku īpašie viesi šogad būs leģendārā grupa "Pērkons"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

23.augustā notiks trešie Babītes novada Salas pagasta Sīpolu svētki “Dārgumu meklējumos”, kuru apmeklētājiem būs iespēja atrast Salas pagasta un novada dārgumus. Svētku īpašie viesi šogad būs leģendārā grupa “Pērkons”.

Svētku mērķis ir veicināt ne tikai Salas pagasta un Babītes novada iedzīvotāju un viesu kvalitatīvu un izglītojošu brīvā laika pavadīšanu, bet arī Babītes novada uzņēmējdarbību, iepazīstinot pasākuma apmeklētājus ar ekskursiju vietām, tūrisma un aktīvās atpūtas iespējām novadā. Kā informēja novada pašvaldībā, visas svētku aktivitātes un koncerti ir bez maksas.

Svētku programma:

No plkst. 12.00 dziesmu un deju koncertos uzstāsies Babītes novada pašvaldības amatiermākslas kolektīvi – jauktais koris “Atskaņa”, koklētāju ansamblis “Balti”, vidējās paaudzes deju kolektīvs "Dārta", mūsdienu deju grupa "Platīns", popgrupas "Cool kids", “Pīlādzīši”, "Bon bon" un "Karameles" un senioru deju kopa "Gāte".

“RIKKO lelles” izrādes bērniem: plkst. 14.00 izrāde “Opīša buča” – muzikāla leļļu situāciju komēdija par Kāpēcīša un Nezinīša piedzīvojumiem ar opīša bēniņos atrasto noslēpumaino grāmatu; plkst. 16.00 izrāde “Sīpoliņš lielveikalā” – jautru piedzīvojumu muzikāls stāsts par Sīpoliņa dēkām lielveikalā un to, kā cīnīties pret mikrobiem.

Plkst. 15.00 Viļķenes kultūras nama amatierteātra brīvdabas izrāde – Pauls Putniņš “Ar būdu uz baznīcu” (režisore Indra Rube). Komēdija par strādnieku un darba vadītāju attiecībām pagājušā gadsimta kolhozu laikos Latvijā, kad pienākuma apziņas iedvesmotajiem pretī stājās mantrausīgi pašlabuma meklētāji, kā arī jaunības atmiņas un nepiepildītas cerības.

Plkst. 16.30 indie grupas “Ārpilsētas sakars” koncerts.

Plkst. 18.00 leģendārās rokgrupas “Pērkons” koncerts.

Visas dienas garumā notiks Sīpolu svētku gadatirgus, Latvijas Ornitoloģijas biedrības strazdu būru darbnīcas, dabas materiālu darbnīcas, gan lieliem, gan maziem būs iespēja iziet “Turies.lv” virvju trasi, tiks atklāta vides objektu “Leģendu sargi” jaunā skulptūra “Dārgumu meklētāji Baznīckalnā”.

Izstāžu zālē varēs saņemt uzdevumus ģimeņu spēlei “Dārgumu meklētāji” un apskatīt unikālās digitālās ekspozīcijas “Burvju spogulis” divus jaunos sižetus, Radošo prasmju telpā pirmo reizi būs apskatāma izstāde “Padomju Latvijas gadi”.

Neizpaliks arī tradicionālais Sīpolu kapāšanas čempionāts, kuram rīkotāji aicina pieteikties, zvanot uz tālruņa numuru 20001958.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.