Menu
 

Ēdināšanas pakalpojumus Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs sniegs SIA "Arseja"

  • Autors:  Apriņķis.lv/Sigulda.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Noslēgusies iepirkuma procedūra par ēdināšanas pakalpojumiem Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs, un ir noslēgts līgums ar SIA “Arseja” par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu no 17. augusta. Saskaņā ar iesniegto piedāvājumu, maksa par trīsreizēju bērnu ēdināšanu būs līdzšinējā – 3 eiro dienā un, tāpat kā līdz šim, atbilstoši noteikumiem novadā deklarētajiem vecākiem pašvaldība līdzfinansēs 10–75% no ēdināšanas izmaksām, liecina informācijas novada pašvaldības vietnē.

Kopš 2015. gada Siguldas novada pašvaldība ēdināšanas iepirkuma prasībās iekļauj Zaļo iepirkumu nosacījumus (augstas prasības produktu kvalitātei un produktu piegādātāju izvēlei). Pretendentu piedāvājumos tiek vērtēta ēdienreižu uzturvērtības atbilstība normām un pārtikas produktu daudzveidība un sezonalitāte. Šajā iepirkumā, uzklausot vecāku ieteikumus, pretendentu piedāvājumos tika vērtēta arī dārzeņu, augļu un pilngraudu produktu daudzveidība un ēdienu atbilstība norādītajiem veselīga uztura pamatprincipiem.

Papildus, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, pretendentiem bija jāiesniedz darba organizācijas apraksts, iekļaujot tajā arī drošības pasākumus, kas tiks realizēti, lai novērstu riskus cilvēku veselībai, īpaši infekcijas slimību izplatībai.

Vecākiem ir sagatavoti līgumi ar ēdinātāju par ēdināšanas pakalpojuma apmaksu. Tā pirmsskolas izglītības iestādēs nemainīsies, kā to paredzēja iepirkuma procedūras nosacījumi. Par trīsreizēju ēdināšanu vecākiem būs jāmaksā līdzšinējā summa 3 eiro apmērā, no kuras pašvaldība dažādām ģimeņu grupām saskaņā ar noteikumiem līdzfinansē no 10 līdz pat 75% no ēdināšanas izdevumiem.

10% pašvaldības līdzmaksājumu saņem ikviens Siguldas novadā deklarētais bērnudārza audzēknis, tātad trīsreizēja ēdināšana ģimenēm maksā 2,70 eiro, bet, piemēram, 75% līdzfinansējums tiek piešķirts tām daudzbērnu ģimenēm, kur četri un vairāk bērnu apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi vai skolu.

Pašvaldība aicina bērnudārzu audzēkņu vecākus aktīvi iesaistīties ēdināšanas pakalpojuma kvalitātes kontrolē un, ja epidemioloģiskā situācija valstī un novadā atļaus, piedalīties rudenī plānotajās sanāksmēs par ēdināšanas pakalpojumu kvalitāti katrā pirmsskolas izglītības iestādē.

SIA “Arseja” sniedz ēdināšanas pakalpojumus no 15. jūnija, kad SIA “Vectēvs” paziņoja par maksātnespējas procesa uzsākšanu, līdz noslēgsies šobrīd izsludinātais ēdināšanas pakalpojuma iepirkums un tiks noslēgts jauns pakalpojuma līgums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.