Menu
 

"Mūsu bio tirgū" Siguldā piedāvās ne vien bioloģiski audzētus produktus, bet arī meistarklases

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.facebook.com/musubiotirgus Foto: www.facebook.com/musubiotirgus

22.augustā Zaļās villas kvartālā Siguldā notiks “Mūsu bio tirgus”, kura laikā būs iespēja ne vien iegādāties bioloģiski audzētus produktus, bet arī uzzināt produktu bezatkritumu gatavošanas knifus.

Kā informē “Mūsu bio tirgus” pārstāves Dace Mežavilka un Liene Klišāne, tirgū būs iespēja iegādāties bioloģiski sertificētu saimniecību pārtikas produktus, tādējādi atbalstot videi un cilvēkam draudzīgu saimniekošanu. Tāpat “Mūsu bio tirgus” organizatores iedrošina arī vietējos Siguldas novada un tās apkārtnes meistarus iznākt no darbnīcām, veikaliem un ražotnēm, lai parādītu savas prasmes un radīšanas talantus.

Šoreiz notiks arī divas ēdiena gatavošanas meistarklases. Ilzes Lipskas vadībā no plkst.11.30 līdz 13.30 tiks organizēta bezmaksas "Zero waste pavārmākslas meistarklase ar "Absolūts ēd"", kur apmeklētājiem būs iespēja kopā pagatavot burkānu lakstu un citu augu pesto, kartupeļu mizu čipsus un citas receptes, varēs uzzināt, kā pilnvērtīgi izmantot auga visas daļas. Savukārt bērniem būs saldāka meistarklase – sadarbībā ar “Prosvego” būs iespēja pagatavot veselīgus našķus. Gardumi tiks gatavoti bez piena produktiem, rafinētā cukura un miltiem. Šajā meistarklasē dalības maksa ir 5 eiro, un tai iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 26404633.

“Mūsu bio tirgus” laikā būs iespēja iegādāties dažādu ābeļu, bumbieru, ķiršu, plūmju, upeņu, melleņu un jāņogu šķirņu stādus, svaigus un pārstrādātus dārzeņus, ogas, augļus, piena produktus, maizi, medu un rotas, keramiku, koka izstrādājumus, sveces un ziepes, pītus grozus un tekstilizstrādājumus, vēsta D.Mežavilka un L.Klišāne.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.