Menu
 

Olainē plāno būvēt multifunkcionālo ēku Mūzikas un mākslas skolas, bibliotēkas un Pieaugušo izglītības centra vajadzībām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Olaine.lv Ilustrācija - Olaine.lv

Olaines novada pašvaldība iecerējusi uzbūvēt jaunu objektu – multifunkcionālu ēku. Būvniecība ir paredzēta divās kārtās Jelgavas ielā 23, Olainē. Šobrīd ir izsludināts metu konkurss pirmajai kārtai, pēc kuras realizācijas šajā objektā jauna mājvieta būs Olaines Mūzikas un mākslas skolai, Olaines bibliotēkai ar Bērnu literatūras nodaļu un Pieaugušo izglītības centram.

Olaines novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Nataļja Tropkina informēja, ka jaunajās telpās Olaines Mūzikas un mākslas skolai ieplānota moderna akustiskā zāle, kas paredzēta skolēnu skatēm un koncertiem. Kopumā Olaines Mūzikas un mākslas skola varēs uzņemt 300 audzēkņus, savukārt Pieaugušo izglītības centrs būs pieejams vienlaicīgi 100 apmeklētājiem.

Šajā objektā fiziski tiks apvienotas Olainē atsevišķās ēkās esošās pieaugušo un bērnu bibliotēkas, izveidojot bibliotēku gan lielajiem, gan mazajiem novada iedzīvotājiem. Šajā ēkā ir paredzēta videonovērošana, kā arī telpas kafejnīcas ierīkošanai. Konceptuāli paredzēta arī koncertzāle ar 500 vietām, kuru plānots izbūvēt otrajā kārtā.

Metu konkursa "Multifunkcionālās ēkas Jelgavas ielā 23, Olainē, jaunbūves meta izstrāde" mērķis ir iegūt iespēju izvēlēties labākos priekšlikumus multifunkcionālās ēkas būvprojekta izstrādei, nodrošinot objekta funkcijai un projekta budžetam atbilstošu arhitektonisko un funkcionālo risinājumu, paredzot energoefektivitātes pasākumus, kvalitatīvu, objekta funkcijai atbilstošu labiekārtojumu, kā arī risinot gājēju un transporta organizāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.