Menu
 

Ķekavas novada izglītības iestādēs mācības galvenokārt notiks klātienē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavas novada dome ceturtdien nolēma, ka jaunajā mācību gadā izglītības process Ķekavas novada bērnudārzos, skolās un profesionālās  izglītības iestādēs noritēs klātienē, izņemot Ķekavas un Baložu vidusskolu 7.-12. klases, kuru audzēkņiem mācības plānotas daļēji attālinātas, vēsta novada pašvaldībā.

Atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātajām vadlīnijām Ķekavas novada izglītības iestādēs – bērnudārzos, sporta, mākslas un mūzikas skolās, kā arī vispārizglītojošās skolās no 1. līdz 6.klasei – realizēs A modeli, kas paredz mācības organizēt klātienē.

Savukārt,  lai nodrošinātu distancēšanās iespējas, organizējot izglītojamo plūsmu Ķekavas un Baložu vidusskolās,  šo izglītības iestāžu 7.-12. klašu skolēniem mācības tiks īstenotas daļēji attālināti, realizējot IZM piedāvāto B modeli.  Daļēji attālinātās mācības katrā skolā notiks atbilstoši izglītības iestādes apstiprinātajai kārtībai. Piemēram, Ķekavas vidusskolā 7.-12. klases audzēkņi mācīsies trīs dienas klātienē un divas attālināti, bet Baložu vidusskolā – četras  dienas klātienē un viena attālināti.

IZM izstrādātais C modelis, kas paredz mācības 1.–12.klasei organizēt tikai attālināti, tiks piemērots gadījumā, ja skolā būs konstatēta inficēšanās vai saslimstība ar Covid-19 vai valstī būs noteikti pretepidēmijas pasākumi.

Ķekavas novadā ir četras pašvaldības vispārējās izglītības iestādes – Ķekavas vidusskola, Baložu vidusskola, Daugmales pamatskola, Pļavniekkalna sākumskola – un trīs profesionālās ievirzes skolas – mākslas, mūzikas un sporta skola, kā arī pieci bērnudārzi un pirmsskolas izglītības grupas pie divām skolām.

Kopumā Ķekavas novadā septembrī mācības sāks 2712 bērni, kas ir par 200 bērniem vairāk nekā pērn, bet 1. klasē sāks mācīties 345 audzēkņi, kas ir par 55 bērniem vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Ķekavas novada domē norāda, ka izglītība un izglītības infrastruktūras nozarei  atvēlētais pašvaldības finansējums, kas ir puse no pašvaldības budžeta – proti, vairāk kā 20 miljoni eiro.  Šobrīd ir uzsākti vairāki nozīmīgi skolu un bērnudārzu attīstības projekti. Būvniecības noslēgumam tuvojas Ķekavas vidusskolas jaunā piebūve, kurā tiks nodrošināta mācību vietas papildu 300 skolēniem. 

Tāpat norit darbs pie otras novada vidusskolas paplašināšanas, proti, arī Baložu vidusskolai taps jauna piebūve, un patlaban norit darbs pie līguma slēgšanas par piebūves projektēšanas un būvniecības darbiem. Baložu vidusskolas piebūve nodrošinās piemērotu mācību vidi un radīs papildus vietas vēl 280 bērniem. Attiecībā uz pirmsskolas izglītības iestāžu attīstību, pašvaldība strādā pie jautājuma par bērnudārza būvniecību Titurgā un bērnudārza piebūvi Ķekavā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.