Menu
 

Jauno mācību gadu Babītes vidusskolas skolēni sāks jaunās mācību telpās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Babītes novada pašvaldība Foto - Babītes novada pašvaldība

Babītes novada pašvaldība realizējusi vairākus gadus lolotu ieceri – esošajai Babītes vidusskolas ēkai izbūvēta piebūve un daļēji pārbūvētas esošās ēkas telpas, kas veido savienojumu ar jauno ēku.

Kā informēja pašvaldībā, jaunais skolas korpuss tapis, ņemot vērā izglītojamo skaita palielināšanos – pēdējo astoņu gadu laikā izglītojamo skaits Babītes vidusskolā ir teju divkāršojies. 2011./2012. mācību gadā Babītes vidusskolā mācījās 668 izglītojamie, 2017./2018. – 933, bet tagad skolēnu kopskaits sasniedz 1113, no kuriem 140 mācības šogad uzsāks pirmajā klasē. Neraugoties uz dažādiem optimizēšanas paņēmieniem, esošās telpas vairs nespēja nodrošināt arvien pieaugošās vajadzības,  un 2016.   gadā  tika   pieņemts   lēmums  Babītes vidusskolai būvēt jaunu korpusu. 

Jaunajā skolas piebūvē ir četri stāvi, kur iekārtotas 34 mācību klašu telpas, 18 laboratoriju telpas, deviņi kabineti administrācijai un speciālistiem, kā arī multifunkcionālā telpa ēkas pirmajā stāvā.  Vide   pielāgota   cilvēkiem   ar   kustību   traucējumiem,   pie   ieejas   durvīm   izbūvēts automātisks pacēlājs, pa jaunbūves četriem stāviem var pārvietoties ar modernu liftu ar iebūvētu balss funkciju.  Rūpējoties par bērnu drošību, uzstādīti automātiskie vārti “turniketi” skolēnu uzskaitei. Piebūves kopējā platība ir 4894,78 m2.

Babītes vidusskolas direktore Ilze Rozenberga: “Jauno piebūvi gaidījām ar lielu nepacietību, jo izglītojamo skaits pēdējos gados pieaug aptuveni par 70 bērniem katru gadu. Pagājušā gadā ļoti izjutām telpu trūkumu, kas prasīja īpašu pielāgošanos no pedagogu puses. Tagad, uzsākot kompetencēs balstīto izglītības procesu,  priecājamies par modernajiem projektu kabinetiem, krāsainajām klašu telpām un īpaši iekārtotu atpūtas telpu pedagogiem. Un kas ir svarīgi tieši šobrīd – pateicoties jaunajai piebūvei, mācību procesu varēsim organizēt atbilstoši visām šī brīža epidemioloģiskās drošības prasībām.”

Skolas piebūve ekspluatācijā nodota 2020. gada 4. jūnijā.  Projekta kopējās izmaksas ir 4,9 miljoni eiro.   Būvdarbus  veica   SIA  “Selva   Būve”,   būvuzraudzību   SIA   “Firma   L4”autoruzraudzību SIA “BM-projekts”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.