Menu
 

Noslēgumam tuvojas 4,4 miljonu eiro vērtie Siguldas 1. pamatskolas pārbūves darbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Noslēgumam tuvojas 2018. gadā uzsāktie Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcijas darbi, kuru laikā skola iegūst jaunas un mūsdienīgas mācību telpas. Novada pašvaldība vēsta, ka ir noslēgušies plānotie darbi mācību klasēs, ģērbtuvēs, ēdnīcā, kā arī citās telpās, lai veiksmīgi varētu uzsākt jauno mācību gadu; remontdarbi šobrīd turpinās skolas svinību zālē.

Skolas pārbūve veikta trijās kārtās. Pirmās kārtas remontdarbu laikā izbūvētas divas jaunas klases 1. stāvā, kā arī logu aiļu izbūve pagrabstāvā, lai uzlabotu ventilācijas un apgaismojuma sistēmas mājturības un tehnoloģiju kabinetiem. Otrajā kārtā veikti pagrabstāva un pirmā stāva iekštelpu remontdarbi, logu nomaiņa visā skolas ēkā. Pārbūvēta arī virtuve un ēdnīcas bloks, izbūvētas jaunas klases un labierīcību telpas, veikta iekšpagalma kāpņu atjaunošana. Tāpat otrās kārtas būvniecības darbu laikā veikti elektromontāžas, apkures, ventilācijas un vājstrāvu sistēmas pārbūves darbi.

Trešajā būvniecības kārtā veikta ēkas fasādes un jumta siltināšana, otrā un trešā stāva pārbūve, pilnībā atjaunojot visas klašu telpas un gaiteņus. Tāpat labiekārtota skolas teritorija. Svarīgi atzīmēt, ka, ņemot vērā vecāku ieteikumus, izveidots norobežots priekšējais pagalms, kur skolēniem uzturēties brīvajā laikā. Atjaunota arī skolas teritorija pie svinību zāles, paplašinot automašīnu stāvvietu vietas.

Pēc pašvaldības informācijas, kopējās Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcijas izmaksas ir 4,4 miljoni eiro ar PVN; papildus iepriekš plānotajam pašvaldība piešķīrusi finansējumu 235 tūkstošu eiro apmērā skolas svinību zāles atjaunošanai, lai Siguldas 1. pamatskola 150 gadu jubileju sagaidītu pilnībā atjaunotā ēkā, kā arī stāvlaukuma paplašināšanas darbiem.

Pirmās kārtas būvdarbus iepirkuma procedūras rezultātā veica SIA “Būvmeistars” par vairāk nekā par vairāk nekā 225 tūkstošiem eiro ar PVN, savukārt otrās un trešās kārtas būvdarbus veica SIA “WCS” par turpat 4,2 miljoniem eiro ar PVN. Būvniecības izmaksas tiek līdzfinansētas Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1. pamatskolas atjaunošana, pārbūve un materiālās bāzes modernizācija” ietvaros.

“Siguldas 1. pamatskola ir vecākā Siguldas novada skola, un šajās telpās tā ienākusi 1993. gadā, pārņemot bijušā Lauktehnikas kantora telpas. Kopš tā laika būtiski remontdarbi skolā netika veikti, tāpēc jo īpaši ir liels gandarījums, ka kopējiem spēkiem, iesaistoties bērnu vecākiem, pedagogiem, pašvaldības speciālistiem, būvdarbu projektētājiem un veicējiem, skola rekonstruēta par mūsdienīgu mācību iestādi ar jaunām, gaišām un plašām telpām,” stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

Skolēnu skaita ziņā Siguldas 1. pamatskola ar 505 skolēniem šobrīd ir otra lielākā Siguldas novada skola aiz Siguldas Valsts ģimnāzijas (511 skolēni).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.