Menu
 

"Salaspils siltuma" siltumenerģijas tarifs no oktobra samazināsies par 12,7%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

SIA "Salaspils siltums" siltumenerģijas tarifs no oktobra samazināsies par 12,7% jeb 7,04 eiro par megavatstundu (MWh) un būs 48,2 eiro par MWh, aģentūrai LETA pavēstīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Regulatora pārstāvji norādīja, ka sākotnēji iesniegtajā tarifu projektā "Salaspils siltums" paredzēja tarifu samazinājumu par 5,9% jeb 3,27 eiro par MWh, piemērojot gala tarifu lietotājiem 51,97 eiro par MWh, taču tarifu projekta izvērtēšanas gaitā SPRK vairākkārtīgi komersantam pieprasīja papildu precizējumus par tarifu projektā iekļautajām izmaksām, tādējādi tarifs tika samazināts.

"Gala tarifs samazinājies pateicoties izmaksu ietaupījumam, kas veidojies, aizstājot iepirktās siltumenerģijas izmaksas ar pašu saražoto siltumenerģiju, kā arī kurināmā cenu izmaiņu dēļ," skaidroja SPRK.

Regulatorā arī atzīmēja, ka šobrīd "Salaspils siltums" ir vienīgais siltumenerģijas uzņēmums Baltijā, kas no gada sākuma siltumenerģiju ražo, izmantojot saules kolektorus - apmēram 20% no lietotājiem nodotā siltumenerģijas apmēra, veido saules siltums. "Līdz ar saules enerģijas stacijas izbūvi, uzņēmuma kurināmā izmaksas ir būtiski mainījušās, kas rezultējies ar pozitīvām pārmaiņām gaidāmajā apkures sezonā," minēja SPRK Enerģētikas departamenta direktore Līga Kurevska.

SPRK nolēmusi arī piešķirt "Salaspils siltumam" atļauju pašai noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus kurināmā (dabasgāzes un šķeldas) cenu izmaiņu gadījumā. Tas nozīmē, ja kurināmā cenas būs zemākas par tām, kas iekļautas tarifā, komersantam pie nemainīga kurināmā patēriņa apmēra būs pienākums noteikt zemāku tarifu.

Atļaujas piešķiršana nozīmē komersantam tiesības izvēlēties - vai un kad atļauju izmantot. Papildus tam, šis lēmums uzliek pienākumu komersantam iesniegt informāciju SPRK par kurināmā cenu izmaiņām.

SPRK realizē sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības nozarēs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.