Menu
 

Siguldas novada bibliotēka tiks atvērta jaunās telpās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novada bibliotēka no 18. septembra būs atvērta pilsētas centrā Leona Paegles ielā 3, 2. stāvā. Sakarā ar bibliotēkas pārvietošanu uz jaunajām telpām līdz 17. septembrim bibliotēka apmeklētājiem ir slēgta.

Siguldas novada pašvaldībā vēsta, ka bibliotēkas lietotājiem tiek radīta vide, kurā lasīt, satikties, sarunāties, izzināt un gūt jaunas zināšanas. Bibliotēka būs pieejama arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem un jaunajiem vecākiem ar bērnu ratiņiem, jo ēkā jau šobrīd tiek iebūvēts lifts. Ieeja bibliotēkā būs no Leona Paegles ielas puses.

Apkopojot jūnijā veiktās aptaujas rezultātus, bibliotēka ņēmusi vērā iedzīvotāju ieteikumus bibliotēkas sniegto pakalpojumu pilnveidošanai. Bibliotēka būs iekārtota pēc atvērta tipa plānojuma, atsevišķi nodalot aktivitāšu un atpūtas zonas dažāda vecuma apmeklētājiem. Izmantojot plašās telpas, tajās tiks izveidotas atsevišķas zonas arī bērniem un jauniešiem, kur varēs ērti lasīt grāmatas un žurnālus, pildīt mājasdarbus, spēlēt spēles vai kā citādi lietderīgi pavadīt laiku.

Pieaugušajiem tiks radīta mājīga atpūtas zona lasīšanai. Periodikas lasītavā paredzēta vieta kafijas baudīšanai un sarunām, kā arī mūzikas klausīšanās vieta. Savukārt individuālajam darbam varēs izmantot Novadpētniecības kluso lasītavu.

Paredzēta telpa arī mākslas un pasākumu baudīšanai. Aicinām izmantot jau esošo piedāvājumu grāmatas rezervēt bibliotēkas elektroniskajā katalogā vai arī lasīt e-grāmatas. Jaunajās telpās grāmatas varēs nodot īpašās “stacijās”, kuras apkalpos bibliotekārs.

Grāmatas nodot un, iepriekš sev interesējošo grāmatu pasūtot elektroniskajā katalogā, saņemt varēs arī pēc bibliotēkas darba laika kultūras centrā “Siguldas devons” pie administratora darbdienās līdz plkst. 21.00.

Apmeklētājus sagaidīs jauni bibliotēkas piedāvājumi – izglītojošas, komunikāciju veicinošas programmas, meistarklases un radošas darbnīcas. Tāpat sadarbībā ar Ideju un inovācijas institūtu, bibliotēkā tiks īstenota iniciatīva “#ContactCatching”, kura centīsies ikdienā mudināt cilvēkus uz savstarpējām sarunām ar nejauši satiktiem bibliotēkas apmeklētājiem. Turpināsies arī iecienītā grāmatu maiņas iespēja “Lasītājs lasītājam”.

Siguldas novada bibliotēkai tiks mainīts arī darba laiks. No 18. septembra bibliotēka būs atvērta piecas dienas nedēļā – otrdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00, sestdienās – no plkst. 10.00 līdz 15.00, savukārt svētdienās un pirmdienās bibliotēka apmeklētājiem būs slēgta. Katra mēneša pirmā trešdiena būs metodiskā diena, kad bibliotēka apmeklētājiem būs slēgta, bet bibliotekāriem būs iespēja apmeklēt mācības un seminārus jaunu zināšanu apguvei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.