Menu
 

Saulkalnes sporta un rekreācijas zona izpelnījusies atzinību konkursā "Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Stopiņu jaunajā kultūras namā paziņoti konkursa “Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” rezultāti. No ēkām Pierīgā lielāko atzinību izpelnījies sporta un rekreācijas zonas labiekārtojums Saulkalnes daudzstāvu namu iekšpagalmā, kas ieguvis otro vietu nominācijā “Ilgtspējīga publiskā ārtelpa”, liecina konkursa rīkotāju informācija.

Labiekārtojumu pēc Salaspils novada domes pasūtījuma veica projektēšanas firma “ARH stadija”, būvnieki “KULK” un SIA “Alejas projekti” (būvuzraudzība –“Reikman”). Pirmo vietu šajā nominācijā ieguva Tempļakalna apkaimes labiekārtojums Alūksnē, trešo – viesnīcas “AC Hotel by Marriott Riga” skvērs Dzirnavu ielā Rīgā.

Pirmo vieta nominācijā “Ilgtspējīgākā ēka” tika piešķirta Ventspils koncertzālei “Latvija” ar mūzikas skolu, pirmo vietu nominācijā “Ilgtspējīgākais projekts” ieguva jaunā, viedā Ogres bibliotēka, bet pirmo vietu nominācijā “Ilgtspējīgākā studentu ideja” piešķīra Ksenijai Sapegai par pārrobežu izglītības kompleksa Daugavpils – Braslava ideju.

Ilgtspējības divas galvenās pamata pazīmes ir pārdomātība un pamatotība, kuru apvienojums vienmēr rezultējas kā vērtīga ēka, labiekārtojums vai dizaina izstrādājums. Konkursa mērķis ir popularizēt esošus un nākotnes objektus un idejas, kuru sākotnējā vērtība ilgtermiņā nemazinās, kuru funkcionalitāte un struktūra ir vērsta uz nevainojamu kalpošanu sabiedrības labā desmitiem gadu vai arī ir veikta pārdomāta esošu objektu atjaunošana.

Tāpat vērtīgas ir privātmājas, kuru projektu konceptā iestrādāti ne vien ilgtspējīgi materiāli, bet arī rūpīgi izkalkulēti kvalitatīvi risinājumi ēkas uzturēšanai, pietuvinot tos pēc iespējas zemām izmaksām ekspluatācijas laikā. Ilgtspējības principu ievērošana rada nozīmīgu ekonomisko izdevīgumu, ko atzinušas valsts institūcijas un vērienīgu objektu pasūtītāji visā pasaulē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.