Menu
 

Informēs par plānotajiem satiksmes drošības uzlabojumiem uz Tallinas šosejas posmā pie Baltezera un Ādažiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

8.septembrī VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) prezentēs plānotos satiksmes drošības uzlabojumus Tallinas šosejas (A1) Baltezera–Ādažu posmā, kā arī tiks sākta LVC satiksmes drošības kampaņa par drošu apdzīšanu “Neredzi ceļu? Neapdzen!”.

Tallinas šosejas posmā no divlīmeņu krustojuma ar Vidzemes šoseju līdz Pulksteņezeram katru gadu notiek vairāki ceļu satiksmes negadījumi (CSN), tai skaitā ar bojāgājušajiem, šajā posmā ir vairāki tā saucamie “melnie punkti”. Lielākā daļa CSN ar bojāgājušajiem šajā posmā notiek dēļ frontālajām sadursmēm.

Lai uzlabotu satiksmes drošību un mazinātu CSN skaitu, ir izstrādāts satiksmes organizācijas izmaiņu projekts, ko plānots realizēt līdz šī gada beigām, informēja “Latvijas Valsts ceļi”.

Pasākumā Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis stāstīs par ceļu satiksmes negadījumiem Latvijā 2020. gadā, LVC Satiksmes organizācijas pārvaldes direktors Māris Zaļaiskalns stāstīs par ceļu satiksmes negadījumu tendencēm Tallinas šosejas (A1) Baltezera–Ādažu posmā, SIA “Projekts 3” projektētājs Ilmārs Gorda iepazīstinās ar satiksmes organizācijas pārmaiņām, kuras plānotas minētajā Tallinas šosejas posmā, savukārt Drošas braukšanas skolas eksperts Aleksandrs Grīva runās par autobraucēju biežāk pieļautajām kļūdām, veicot manevrus uz ceļa, it sevišķi apdzīšanu.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.