Menu
 

Atklāj renovēto Vangažu Kultūras nama skatītāju zāli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Inčukalna novada pašvaldība Foto - Inčukalna novada pašvaldība

Piektdien svinīgi atklāja renovēto Vangažu Kultūras nama skatītāju zāli. Skatītāju zālē tika veikts kosmētiskais remonts, uzstādīti koka akustiskie paneļi, uzbūvēti skatuves pakāpieni un atjaunoti zāles apgaismes ķermeņi. Atklāšanas pasākumā viesus priecēja jaunais, mūzikas laukā jau ievērību un atzinību guvušais ģitārspēles virtuozs Gints Smukais.

Vangažu Kultūras nama skatītāju zāles un skatuves rekonstrukcija aizsākās šī gada 25.jūnijā, zāles remonta darbus veica SIA “Saltex”, akustiskos paneļus piegādāja SIA “Aija Audio” un skatuves pakāpienus būvēja SIA “Vēsmiņas”, informēja Inčukalna novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Mārtiņš Pozņaks. Zāles mājīgumu un skaņas frekvences pilnībā varēs izbaudīt 18.septembrī Vangažu pilsētas 29. gadu jubilejas svētku koncertā.

Vangažu Kultūras nama vadība un darbinieki ir pateicīgi Inčukalna novada pašvaldībai par doto iespēju atjaunot zāles vizuālo izskatu, apliecināja Kultūras nama vadītāja Inguna Zirne: “Priecājamies par gaišo zāli, kas rada svētku sajūtu, par modernajiem apgaismes ķermeņiem un izcilajiem akustiskajiem paneļiem, kas uzlaboja skaņu. Vislielāko paldies saka pašdarbības kolektīvi par skatuves pakāpieniem uz kuriem varēs dziedāt, muzicēt, deklamēt un runāt prozu. Skatuve lielāka nav palikusi, bet skatuves podesti rada plašuma sajūtu.”

Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītājs Oļģerts Lejnieks atminējās, ka Vangažu Kultūras nams savulaik piederēja Vangažu rūpnīcai un tajā laikā tas bija izteikti padomisks, rotāts ar  tumši pelēkiem paneļiem:

“Šodien šis nams ir kļuvis gaišs un tajā mājo svētku sajūta. Jūsu padarītais apliecina, cik svarīgi ir ar maziem līdzekļiem radīt kaut ko jauku un patīkamu. Tas parāda, ka arī mazie projekti ir ļoti lietderīgi, svarīgi un vajadzīgi. Es ceru, ka Vangažu Kultūras namā būs daudz aktivitātes nākošajā gadu desmitā, kā arī  ceru, ka šeit varēs notikt kāds reģiona pasākums, līdzīgi kā tas bija ar vokālo ansambļu sadziedāšanās svētkiem.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.