Menu
 

Par bērnu mācībām citas pašvaldības iestādē Olaines novads gadā maksā 670 358 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - Olaines novada pašvaldība Foto - Olaines novada pašvaldība

Par bērnu mācībām citas pašvaldības iestādē Olaines novada pašvaldība maksā aptuveni 670 358 eiro gadā, liecina domes sniegtā informācija.

Kopumā šajā mācību gadā Olaines novada skolās mācības sāka 1764 skolēni. Taču 691 novadā deklarētais bērns apmeklē izglītības iestādes ārpus novada, piemēram, Ķekavā, Rīgā, Jelgavā. Līdz ar to novada pašvaldība maksā citām vietvarām par izglītības pakalpojumiem aptuveni 670 358 eiro gadā.

Šogad Olaines novada pašvaldība novirzījusi 77 118 eiro mācību grāmatu un burtnīcu iegādei skolām, kā arī 1000 eiro katrai pirmsskolas grupai mācību procesa un materiāli tehniskās bāzes nodrošināšanai. Katrai klasei piešķirti 215 eiro mācību ekskursijai, kopumā šim mērķim atvēlot 16 185 eiro.

Savukārt skolēnu nogādāšanai uz skolu un atpakaļ kopumā pašvaldības budžetā paredzēti 205 150 eiro. Pašvaldība izveidojusi septiņus skolēnu autobusu maršrutus, kā arī pilnībā vai daļēji sedz sabiedriskā transporta izdevumus skolēniem.

Bērna apģērba iegādei daudzbērnu, trūcīgai vai maznodrošinātai ģimenei, kā arī aizbildņiem pieejams 75 eiro pabalsts. Šim mērķim pašvaldības budžetā paredzēti 45 975 eiro.

Pašvaldība piešķir arī stipendijas vidusskolēniem par labām sekmēm mācības un līdzfinansē aukles pakalpojumu pirmsskolēniem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.