Menu
 

Saulkrastos top Latvijā unikāls skeitparks Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Saulkrastos pie ēkas “Baltic Inn” Noliktavas ielā 10 top mūsdienīgs skeitparks, kurā apvienota asfalta velotrase ar skeitparka elementiem un kura dizaina autors ir viens no pieciem pasaulē, kas veido dizainus šāda tipa skeitparkiem.

Pirms diviem gadiem Saulkrastu vidusskolas jaunieši nāca ar iniciatīvu par skeitparka nepieciešamību pilsētā, informē Saulkrastu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Stjade. Pirmās tikšanās tika aizvadītas pie domes vadības, vienojoties par iespējamiem risinājumiem, kādai šāda tipa trasei vajadzētu būt. Ir pagājis laiks, un nu jaunieši kopā ar domes priekšsēdētāju Normundu Līci tikās būvlaukumā, lai kopīgi aplūkotu darba procesu un izzinātu skeitparka tapšanas aizkulises, kā arī tiktos ar darba vadītāju. 

Kā atzīst skeitparka dizainers Gusts Ošmucnieks, liela nozīme ir veiksmīgai vietas izvēlei: “Apskatot izvēlēto vietu, sākumā bažījāmies par lielo zemes valni, kas sākotnēji likās kā izaicinājums, taču pārtapa ļoti veiksmīgā un pilnīgi jaunā dizainiskā risinājumā. Valnis izrādījās kā liels bonuss, jo uz tā izveidojām terasi. Šāda tipa velotrase Saulkrastos ir unikāla visā Latvijā, jo tajā ir apvienota asfalta velotrase jeb pump track ar skeitparka elementiem. Trasei piemīt “bļodas efekts”, kas ļaus pilnvērtīgi darboties gan triku meistariem, gan arī iesācējiem.” Laukumā pie trases atradīsies arī basketbola grozs un 3x3 formāta basketbola laukums, kā arī pakāpienveidīga atpūtas platforma, no kuras varēs vērot skeitparku.

Trase pielāgota velosipēdistiem, skrituļslidotājiem, skeitbordistiem un citiem sportistiem. Skeitparka veidotāji apstiprina, ka šis Saulkrastu skeitparks vismaz trīs nākamos gadus Latvijas kontekstā velobraucējiem būs viena no aktuālākajām vietām, uz kuru doties izmēģināt trasi, norāda B.Stjade.

Būvdarbus paredzēts veikt līdz šā gada 30.septembrim. Projektēšanas un izbūves darbus veic SIA “We Build Parks” par 89 479,50 eiro ar PVN. Būvuzraudzību veic SIA “KKM projekts”, līgumcena – 968,00 eiro ar PVN. Skeitparka izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.