Menu
 

Izsolē piedāvā iegādāties RTU Neorganiskās ķīmijas institūta ēku Salaspilī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: izsoles.ta.gov.lv Foto: izsoles.ta.gov.lv

Izsolē tiek pārdota vēsturiskā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Neorganiskās ķīmijas institūta ēka Salaspilī, informē SIA "Labā māja Latvija" pārstāve Ņina Vasiļjeva. 

Saskaņā ar informāciju, kas ir publicēta elektronisko izsoļu vietnē, kārtējā izsolē sākuma cena tika ievērojami samazināta un tā veido tikai 20% no tirgus vērtības – 78 400 eiro. Nekustamā īpašuma tirgus vērtība tika noteikta 392 000 eiro apjomā. Izsole notiek elektronisko izsoļu vietnē no 2020.gada 17.septembra līdz 2020.gada 19.oktobrim, pieteikties var līdz 7.oktobrim vietnē izsoles.ta.gov.lv.

Ēka tika uzcelta padomju laikos kā viena no galvenajām RTU Neorganiskās ķīmijas institūta kompleksa būvēm netālu no Rīgas. Pēc PSRS sabrukuma institūts nostrādāja 10 gadus un sadarbojās ar zinātniskajiem Eiropas projektiem, stāsta Ņ.Vasiļjeva.

Ēkā ir saglabājušās laboratorijas, biroji, administratīvās telpas un aktu zāle. Tur var atrast ķīmisko trauku paliekas, dokumentāciju, literatūru un stendus ar pagātnes zinātnes sasniegumiem. Zem institūta ir pazemes patvertne.

Šobrīd ēku var izmantot kā biroju, noliktavu vai telpas ražošanai (komerciāla rakstura ēkas). Netālu – apmērām 1 km attālumā – no īpašuma ir plānots izbūvēt "Rail Baltica" kravu pārkraušanas terminālu, teritorija aizņems 150 ha. Mainot atļauto izmantošanu uz daudzstāvu apbūves teritoriju, ēku varētu pārveidot arī par daudzstāvu dzīvojamo ēku vai viesnīcas ēku, norāda Ņ.Vasiļjeva.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.