Menu
 

Siguldas pilsētas teritorijā iekļauj Peltes, Ķiparus un Kalnabeites

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Siguldas novada pašvaldība Ilustrācija - Siguldas novada pašvaldība

Siguldas novada pašvaldība jūlijā veica novada iedzīvotāju aptauju, aicinot izteikt viedokli par iespējamu Siguldas pilsētas robežu paplašināšanu, tajā iekļaujot Kalnabeites, Ķiparus un Peltes. Iedzīvotāju aptaujas rezultāti uzrādīja, ka 58% iedzīvotāju atbalsta Siguldas pilsētas paplašināšanu, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Ņemot vērā aptaujas rezultātus un apstiprinātos saistošos noteikumus, pieņemts lēmums minētās apdzīvotās vietas iekļaut pilsētas teritorijā. Šiem īpašumiem pakāpeniski tiek uzsākta adrešu maiņa, piemēram, adrese Zinātnes iela 7, Peltes, Siguldas pagasts, Siguldas novads, LV-2150 turpmāk būs Zinātnes iela 7, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150.

Adrešu maiņa plānota trīs mēnešu laikā no noteikumu spēkā stāšanās dienas, par konkrētām adresēm tiks pieņemts pašvaldības lēmums. Lēmums par adreses maiņu tiks nosūtīts katram īpašuma īpašniekam, kura īpašumu skars adrešu maiņu.

Pašvaldības speciālisti norāda, ka iedzīvotājiem pašiem par adreses maiņu jāinformē iestādes, ar kurām ir nodibinātas tiesiskās attiecības, piemēram, bankas un citus uzņēmumus. Par adreses maiņu jāpaziņo arī personām, ar kurām notiek personiskā un lietišķā sarakste. Tāpat par adreses maiņu juridiskām personām ir jāinformē Uzņēmuma reģistrs. Tajā šādas izmaiņas uzņēmējdarbības nodrošināšanai var veikt bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.