Menu
 

Jaunajā Pašvaldību likumā informatīvos izdevumus rosina ļaut izdot reizi mēnesī

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija jaunajā Pašvaldību likumā iekļāvusi normas par pašvaldību informatīvajiem izdevumiem, paredzot, ka tos nedrīkstēs izdot biežāk kā reizi mēnesī.

Likumā, kas pašlaik nodots sabiedriskajai apspriešanai, paredzēts noteikt, ka pašvaldība ir tiesīga izdot informatīvu izdevumu - periodisku iespiedtehnikā izdotu materiālu, kuru pašvaldība izplata savā administratīvajā teritorijā un kurā tā informē vietējos iedzīvotājus par pašvaldības funkciju izpildi, pašvaldības izdotajiem tiesību aktiem un to skaidrojumiem, kā arī publicē informāciju saistībā ar pašvaldības darbu.

Informatīvajā izdevumā ietverto informāciju pašvaldībai būs jāpublicē arī elektroniskā veidā savā oficiālajā tīmekļvietnē, norādot atsauci uz informatīvā izdevuma izdošanas datumu un numuru.

Paredzēts noteikt, ka informatīvo izdevumu izdod ne biežāk kā vienu reizi mēnesī. 

Šis ierobežojums neattieksies uz informatīvajiem izdevumiem, kuros publicē tikai informāciju par pašvaldības sagatavotajiem saistošo noteikumu projektiem vai izdotajiem tiesību aktiem un to skaidrojumus, kā arī informāciju ārkārtējās situācijas, izņēmuma stāvokļa, katastrofas vai katastrofas draudu gadījumā.

Plānots, ka informatīvā izdevuma noformējuma un izskata prasības noteiks Ministru kabinets.

Savukārt ar informatīvā izdevuma izstrādi un izplatīšanu saistītos izdevumus segs no pašvaldības budžeta.

LETA jau ziņoja, ka VARAM pabeigusi darbu pie jaunā Pašvaldību likuma izstrādes un nodevusi to publiskai apspriešanai.

Ministrija rosina lēmējvaras un izpildvaras skaidrāku nodalīšanu, pilnveidojot kompetenču un funkciju sadali, skaidrāku pašvaldību darba organizācijas modeļa un amatpersonu kompetences noteikšanu.

Likumprojekts paredz noteikt mehānismus plašākai iedzīvotāju līdzdalības nodrošināšanai pašvaldības darbā, tādējādi paaugstinot pašvaldības darba kvalitāti un atbilstību tās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēm.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts prezidents izsludinājis likumu, kas no 2021.gada 1.jūlija Latvijā paredz 42 pašvaldību izveidošana pašlaik esošo 119 pašvaldību vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.