Menu
 

Izmantojot konkursā iegūto naudas balvu, Stopiņu novada Upeslejās izbūvēts rotaļu laukums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Stopiņu novada pašvaldība Foto - Stopiņu novada pašvaldība

2019.gadā Stopiņu novads tika izvēlēts kā viens no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras organizētā konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” Pierīgas reģiona līderiem un ieguva naudas balvu 6000 eiro apmērā nominācijā “Par piederības sajūtas veicināšanu novadā”. Iegūto naudas balvu pašvaldība nolēma izlietot ģimenei draudzīgas ārtelpas veidošanā – ierīkojot bērnu rotaļu laukumu Upeslejās, Zahārija Stopija ielā 2.

Stopiņu novada pašvaldībā informēja, ka rotaļu laukuma risinājums izstrādāts atbilstoši esošajai ainavai – saskanīgi ar meža tematiku izvēlēti gan rotaļu un labiekārtojuma elementi, gan segumu materiāli. Laukumam pieejošais celiņš izbūvēts no dolomīta sīkšķembām, savukārt rotaļu zonas segums no priežu mizu mulčas. Mulčas slāņa biezums atbilst drošības prasībām, ir mīksts un kritienu amortizējošs. Koka baļķu rotaļu elementi ir rūpnieciski ražoti un sertificēti.

Kompleksa kāpelēšanas iekārta ar slidkalniņu, tīklu rāpšanās iekārta un groza šūpoles paredzētas bērnu vecuma grupai 3-12 gadiem, bet atsperšūpoles var lietot arī paši mazākie laukuma apmeklētāji – vecuma grupa 1-12 gadi. Visi rotaļu elementi izvietoti atbilstoši ražotāja noteiktajām drošības zonām, vēršot uzmanību arī izsauļojamam teritorijā, lai elementu metāla daļas saulē nepatīkami neuzkarstu.

Uzstādīto iekārtu komplekts sniedz iespēju sevi nodarbināt dažādās aktivitātēs – bērni varēs šūpoties, šļūkt, rāpties, kāpelēt, karāties, līst, turēt līdzsvaru, paslēpties, atpūsties un iztēloties. Vecāku labsajūtai uzstādīti divi soliņi un ierīkots plašs zāliens. Lielais zāliena laukums blakus ciema Ziemassvētku eglei var tik izmantots dažādiem notikumiem.

Bērnu rotaļu iekārtas piegādāja un uzstādīja SIA “JLD”, rotaļlaukuma sagatavošanas un teritorijas labiekārtošanas darbi veikti par pašvaldības finansējumu, kurus veica pašvaldības aģentūra “Saimnieks”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.