Menu
 

Ķekavā Reģionālās pašvaldības policijas mājvietas atjaunošanā paveikti 80% darbu apjoma

  • Autors:  LETA
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavā Reģionālās pašvaldības policijas mājvietas atjaunošanā paveikti 80% darbu apjoma, liecina Ķekavas novada pašvaldības mājaslapā publicētā informācija.

Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde informē, ka kopš darbu uzsākšanas ir veikta telpu pārplānošana, logu un durvju nomaiņa, izbūvētas jaunas inženierkomunikācijas, ēkai atjaunota elektroenerģijas un ūdens padeve, kā arī gāzes pieslēgums katlumājai.

Tāpat ir izbūvēta jauna apkures sistēma, jaunas labierīcību telpas un iekštelpās veikts kosmētiskais remonts.

Kā nākamie veicamie darbi ir centrālo kāpņu atjaunošana un vides pieejamības nodrošināšana, piemēram, cilvēkiem ar kustību traucējumiem un ģimenēm ar bērnu ratiņiem, tāpat nepieciešams uzstādīt specializētās durvis ieroču un munīciju glabāšanas telpai, kā arī aizturēto personu īslaicīgai uzturēšanās telpai.

Ņemot vērā, ka Reģionālā pašvaldības policija savus pakalpojumus sniedz arī citām pašvaldībām - Iecavas, Ikšķiles un Inčukalna novadiem - jaunajā pašvaldības policijas ēkā būs paredzēta arī plaša sanāksmju telpa, kur varēs pulcēties policijas darbinieki no visām RPP pārvaldēm, lai varētu tur policijas darbiniekiem organizēt dažādas veida apmācības, seminārus un darba tikšanās.

Līdz ar to šajā ēkā tiks izbūvēta piespiedu ventilācija, lai, pulcējoties lielam cilvēku skaitam, būtu atbilstoša gaisa apmaiņa telpās.

Jaunajā pašvaldības policijas ēkā ir plānoti darba kabineti, kā arī atsevišķa iedzīvotāju pieņemšanas telpa. Tāpat ēkā ir paredzētas tieši pašvaldības policijas specifiskajām vajadzībām telpas - kā, piemēram, jau pieminētās ieroču un munīciju glabāšanas telpas, izolators īslaicīgai aizturēto ievietošanai.

Ķekavas novada pašvaldība, lai padarītu vēl efektīvāku un kvalitatīvāku pašvaldības policijas darbu un risinātu telpu jautājumu, Reģionālo pašvaldības policiju pārcels uz jaunām, plašākām un piemērotākām telpām Ķekavas centrā, nekustamajā īpašumā Gaismas 4a (bijusī ēka "Pie Mārtiņa"), kuru tā iegādājās 2016.gadā tieši šīm vajadzībām.

Kā liecina pašvaldības mājaslapā esošā informācija, kopējās remontdarbu izmaksas trīs gadu laikā lēšamas aptuveni 270 000 eiro apmērām. Lielākā daļa summas bija nepieciešams ieguldīt tieši ēkas saglabāšanas darbos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.