Menu
 

Satversmes tiesa par administratīvi teritoriālo reformu līdz šim ierosinājusi 12 lietas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele. Foto - arhīvs Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele. Foto - arhīvs

Satversmes tiesa informē, ka līdz šim Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu apstrīdējušas 14 novada domes: Alsungas, Carnikavas, Iecavas, Ikšķiles, Inčukalna, Jaunjelgavas, Kandavas, Limbažu, Mazsalacas, Rugāju, Rundāles, Salacgrīvas, Salas un Varakļānu novada domes.

Šobrīd Satversmes tiesā ir ierosinātas 12 lietas, pieņemts viens lēmums par atteikšanos ierosināt lietu, savukārt viens pieteikums atrodas izskatīšanā tiesas kolēģijā.

Pirmās ierosinātās lietas – par Skultes pagasta pievienošanu Saulkrastu novadam – sagatavošanas termiņš ir 16. decembris. Uz to brīdi būs zināms, kā procesuāli tiesa virzīsies uz priekšu, norādījusi Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele.

“Šobrīd lietu sagatavošanas stadijā par to spriest ir pāragri. Izskatot lietas, Satversmes tiesa citstarp vērtē labas likumdošanas principa ievērošanu. To darīs arī šajā lietās, tostarp saistībā ar e-Saeimas formātā veikto likumdevēja darbu,” Satversmes tiesas paziņojumā citēta I.Ziemele.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.