Menu
 

Sestdien Saulkrastos atklās jauno velotrasi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saulkrastu novada pašvaldība Foto - Saulkrastu novada pašvaldība

Saulkrastu velo trases svinīgais atklāšanas pasākums notiks šo sestdien, 3. oktobrī, plkst. 17.00 Noliktavas ielā 10. Novada pašvaldībā pavēstīja, ka pasākuma laikā būs iespēja vērot profesionāļu paraugdemonstrējumiem, apgūt drošas braukšanas instruktāžu un uzzināt interesantus faktus – kā tapa velo trase, kas ir unikāla visā Latvijā, jo tajā ir apvienota asfalta velo trase jeb “pump track” ar skeitparka elementiem.

Velo trases dizaina autors Gusts Ošmucnieks ir viens no pieciem visa pasaulē, kurš veido dizainus šāda tipa skeitparkiem.Velo trase ir paredzēta dažādiem ripojošajiem braucamrīkiem – BMX, MTB, balansa velosipēdiem, ielas velosipēdiem, skrejriteņiem, skrituļslidām, skeitbordiem, longbordiem, bet pa to nav atļauts braukt ar motorizētiem braucamrīkiem. Trasei piemīt “bļodas efekts”, kas ļaus pilnvērtīgi darboties gan triku meistariem, gan arī iesācējiem.

Laukumā pie trases atrodas arī basketbola grozs un 3x3 formāta basketbola laukums, kā arī pakāpienveidīga atpūtas platforma, no kuras varēs vērot skeitparku.

Velo trases izbūve Saulkrastos tapa, pateicoties vietējo jauniešu iniciatīvas grupai, kas pirms diviem gadiem vērsās pie domes vadības un uzsāka sarunas par šādas trases nepieciešamību Saulkrastos.

Projektēšanas un izbūves darbus veic SIA “We Build Parks” par 89 479,50 (ar PVN). Būvuzraudzību veic SIA “KKM projekts” līgumcena 968 eiro (ar PVN). Skeitparka izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.