Menu
 

Jūrmalas ūdenssaimniecības tīkli būs pieejami no Priedaines līdz Ķemeriem

  • Autors:  LETA
Foto - "Jūrmalas ūdens" Foto - "Jūrmalas ūdens"

SIA "Jūrmalas ūdens" noslēdzis trīs apjomīgus ūdenssaimniecības tīklu paplašināšanas līgumus par ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīklu izbūvi no Priedaines līdz Ķemeriem, informēja SIA "Jūrmalas ūdens" sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Vilnītis.

Ar SIA "Binders" noslēgts līgums par 6,5 miljoniem eiro, ar SIA "Ostas celtnieks" par 8,9 miljoniem eiro, bet ar "RERE vide 1" par 7,4 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Darbu sākšana plānota 2020.gada oktobrī.

Projekta laikā paredzēta ūdenssaimniecības tīklu paplašināšana Bražciemā-Bulduros, ietverot komunikāciju izbūvi Priedainē, plānota ūdenssaimniecības tīklu paplašināšana Asaros-Ķemeros, kā arī Slokā un Vaivaros.

Jau iepriekš, realizējot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētu projektu "Jūrmalas ūdenssaimniecības attīstība IV kārta", šī gada maijā un jūnijā sākti ūdenssaimniecības tīklu būvdarbi Dzintaros un Majoros, notika ūdenssaimniecības tīklu paplašināšana virzienā Buļļuciems-Bulduri, Dubulti-Pumpuri, Valteri un Krastciems, kā arī Asaros.

Kopā projektā plānots uzbūvēt 82 kilometrus ūdensapgādes tīklu, 91 kilometru sadzīves kanalizācijas novadīšanas tīklu un 19 kanalizācijas sūkņu stacijas. 

Kopējās projekta izmaksas ir vairāk nekā 53 miljoni eiro, un tās tiks segtas no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda un SIA "Jūrmalas ūdens" līdzekļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.