Menu
 

Radīti vairāki videorullīši Pierīgas tūrisma piedāvājuma popularizēšanai Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ekrānuzņēmums no www.youtube.com Ekrānuzņēmums no www.youtube.com

LEADER sadarbības projekta "Tūrisms kopā" ietvaros ir tapuši seši videorullīši, lai popularizētu Mārupes, Olaines, Babītes, Ķekavas, Ozolnieku un Jelgavas novada tūrisma piedāvājumu.

"Viegli, ātri un ērti sasniedzamajos Pierīgas novados, kur dabiskā vidē saskanīgi iekļaujas iedvesmojoša un aktīva atpūta ģimenēm un bērniem, sportiski piedzīvojumi un izzinoša izklaide, plašas iespējas attīstīt vaļaspriekus un ļauties sevis lutināšanai, katrs ceļotājs atradīs ko piemērotu," stāsta projekta īstenotāju pārstāve Aiva Vancāne. "Aktīvā uzņēmējdarbības vide radījusi īpašu rokrakstu darījumu tūrismam, kur kvalitatīvu lietišķo infrastruktūru papildina iedvesmojošā lauku ainavas telpa, izlolotie mājražotāju labumi un oriģinālas iespējas motivējošām ekskursijām. Tieši jauno videorullīšu noskatīšanās vislabāk iedvesmos ceļošanai, jo ļaus ielūkoties tūrisma objektu iekšienē un tajā, kas ceļotājus sagaidīs," norāda A.Vancāne.

Viens no videorullīšiem veidots kā reģiona TOP objektu apkopojums, bet pārējie pieci atspoguļo zīmoltēmas, kas uzrādītas izstrādātajā stratēģijā projekta sākumposmā. Īpašs ir gandrīz katra videorullīša sākums, jo apceļot Pierīgu aicina Latvijā populāri cilvēki – aktieris Nauris Brikmanis, pasaules čempions skeitborda slalomā Jānis Kuzmins, dziedātāja Ira Krauja-Dūduma, Abgunstes muižas saimnieki Jānis un Asnāte Avotnieki, vēsturnieks Mārtiņš Mitenbergs –, bet fona balss īpašnieks ir Latvijas Nacionālā teātra aktieris Uldis Siliņš. Videorullīši tapuši sadarbībā ar SIA "ES Media", un tie ir aplūkojami šeit.

Pirms doties ceļā, A.Vancāne aicina sazināties ar attiecīgo tūrisma objektu un precizēt darba laiku un iespējamos ierobežojumus sakarā ar tā brīža epidemioloģisko situāciju valstī un katrā vietā atsevišķi.

Ar mērķi sadarboties un vienotām mārketinga aktivitātēm popularizēt kopēju atpūtas piedāvājumu teritoriju iedzīvotājiem un viesiem projektā "Tūrisms kopā" apvienojušies seši Pierīgas novadi. Projektu īsteno vietējās rīcības grupas – biedrība "Pierīgas partnerība", lauku partnerība "Lielupe" un partnerība "Daugavkrasts" – kopā ar pārstāvēto novadu pašvaldībām: Mārupes, Olaines, Babītes, Ķekavas, Ozolnieku un Jelgavas. Projekts "Tūrisms kopā" tiek īstenots Latvijas lauku attīstības programmas 2014.–2020.gadam pasākumā "Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība", atgādina A.Vancāne.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.