Menu
 

Informatīvo izdevumu pašvaldība varēs izdot ne biežāk kā reizi mēnesī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Informatīvo izdevumu, kurā pašvaldība vietējos iedzīvotājus informē par savu darbu, varēs izdot ne biežāk kā vienu reizi mēnesī – to nosaka Saeimā ceturtdien galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā “Par pašvaldībām”.

Saeimas preses dienestā precizē, ka grozījumi noteic, ka pašvaldības informatīvais izdevums ir periodisks iespiedtehnikā izdots izdevums un iedzīvotājiem pieejams bez maksas. Savukārt informatīvos izdevumus, kuros pašvaldība publicē domes un tās institūciju pieņemtos tiesību aktus un to skaidrojumus, varēs izdot biežāk.

Grozījumi arī noteic, ka domes un komiteju sēdes pašvaldība arī turpmāk varēs organizēt attālināti. Sēdes attālināti varēs rīkot, ja attiecīgajā teritorijā izsludināta ārkārtējā situācija vai valsts noteikusi citus pulcēšanās ierobežojumus. Šāds priekšlikums rosināts, ņemot vērā noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus saistībā ar vīrusa Covid-19 izplatības risku.

Ar grozījumiem arī precizēts, kādos gadījumos pašvaldības dome vai komiteja var sanākt uz slēgto sēdi. Šādu sēdi varēs rīkot, ja jāizskata jautājumi, kas saistīti ar valsts noslēpumu, adopcijas noslēpumu, komercnoslēpumu, personu privāto dzīvi, bērnu interesēm vai citu informāciju, kuras izpaušana ir aizliegta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.