Menu
 

Rīgas un Pierīgas pašvaldības vienojas par kopīgiem sadarbības virzieniem un projektu īstenošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/DJurevica Foto - twitter.com/DJurevica

Ceturtdien Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un par sadarbību ar citām pašvaldībām atbildīgais domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns tikās ar Pierīgas pašvaldību apvienības pārstāvjiem. Kā pavēstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, tikšanās laikā tika pārrunāta turpmākās sadarbības formāti un virzieni, iezīmētas galvenās prioritātes, kā arī apspriesti iespējamie un iedzīvotāju ikdienai būtiski investīciju projekti, kā arī Eiropas Savienības RRF (Atveseļošanas un noturības mehānisms) finansējuma piesaiste.

E.Smiltēns sanāksmē norādīja, ka "šodien Rīga sadarbībai ar Pierīgas pašvaldībām atver jaunu lapaspusi un tai ir noteikta augsta prioritāte arī Rīgas frakciju parakstītajā rīcības plānā. Sadarbība ir jāuzsāk nekavējoties, lai izveidotu vienotu Pierīgas un Rīgas sadarbības platformu, vienotos par potenciāliem sadarbības sektoriem un sagatavotu pašvaldībām infrastruktūras atjaunošanas, satiksmes organizācijas un mobilitātes veicināšanas projektus, kas varētu pretendēt uz 300 miljonus lielu Eiropas Savienības RFF finansējumu 2020. - 2026. gados."

Tikšanās laikā Pierīgas pašvaldību vadītāji norādīja, ka Pierīgai un Rīgai ir ļoti daudz un dažādi savstarpēji pārrunājumi un risināmi jautājumi. Pašvaldību vadītāji kā galvenās norādīja satiksmes organizācijas problēmas, īpaši uzverot veloceļu sakārtošanu un attīstību, transporta infrastruktūras atjaunošanas jautājumus, kā arī mobilitātes problēmu risinājumus, jo Pierīgā, kur iedzīvotāju skaits ik gadu pieaug, ir būtiska mobilitāte starp Rīgu un Pierīgas pašvaldībām un arī tālākiem reģionālajiem attīstības centriem.

Būtiska ir arī sadarbība ūdens apgādes un kanalizācijas jautājumos, jo tā skar gan iedzīvotājus, gan arī uzņēmējus un tajā ir nepieciešams veikt savstarpējās sadarbības uzlabojumus. Pierīgas pašvaldības vadītāji tikšanās laikā arī apstiprināja, ka veiksmīgi šobrīd sadarbojas ar Rīgas izglītības un kultūras nozarēm.

Sanāksmes laikā tika iezīmēti potenciālie sadarbības sektori – vienota transporta infrastruktūras izveide, sabiedriskā un velotransporta kustības nodrošināšana, urbānās (apbūves) attīstības plānošanā. Kā arī izvirzīti sadarbības mērķi ar jau noteiktiem termiņiem. Jau jaunnedēļ ir plānots vienoties par RFF projektiem. Līdz novembra beigām ir jāizveido patstāvīgi darbojošos sadarbības modeli, bet līdz gada beigām ir mērķis izstrādāt vienotas sadarbības formas un prioritāros virzienus.

Pašvaldību vadītāji vienojās par turpmāko sadarbību un regulārām sanāksmē kopā ar atbildīgiem speciālistiem, lai risinātu kopīgos jautājumus Pierīgā un Rīgā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.