Menu
 

Jūrmalas valdošā koalīcija noraida opozīcijas ierosinājumu paaugstināt bērnudārzu pedagogu algas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadītajā nedēļā Jūrmalas domes ārkārtas sēdē tika noraidīts opozīcijas deputātu ierosinājums, paaugstināt pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojumu, taču dome sola algu kāpumu no nākamā gada 1.janvāra.

Kā informēja opozīcijas deputāts Andris Čuda (NA), Jūrmalas domes ārkārtas sēdē par pirmsskolas pedagogu algu palielinājumu domes deputāti no Zaļo un zemnieku savienības un "Saskaņas" atturējās šo ierosinājumu atbalstīt.

Seši deputāti nobalsoja "par", bet deviņi atturējās. Līdz ar to šis ierosinājums netika atbalstīts.

LETA jau ziņoja, ka pieprasījumu par ārkārtas domes sasaukšanu parakstījuši abu opozīcijas frakciju deputāti no "Nacionālās apvienības" un "Tev, Jūrmalai" kopā ar Jauno konservatīvo partiju.

Opozīcija rosina algu palielināšanu pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājiem 160 eiro apmērā. Tas esot nepieciešams, jo pašreiz Jūrmalas pilsētas pašvaldība ir vienīgā apkārtnes pašvaldība, kura nepiemaksā pirmsskolas izglītības iestāžu skolotājiem, bet ir noteikusi algu 790 eiro apmērā, skaidroja deputāti.

Tā rezultātā liela daļa Jūrmalā dzīvojošo speciālistu izvēlās darba vietas citās pašvaldībās un Jūrmalā paliek pustukši bērnudārzi, jo izglītības iestādes nespēj nokomplektēt pedagogus grupiņām.

Minētajam mērķim opozīcija rosina līdzekļus gūt no programmas "Kapitālsabiedrības organizēto koncertu pieejamības veicināšana", pārdalot skolotāju algām 93 062 eiro.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs paziņoja, ka pašvaldības Izglītības pārvalde viņa uzdevumā strādājot pie pirmsskolas pedagogu un pedagogu palīgu atalgojuma palielinājuma projekta "jau vairākus mēnešus".

"Šādi lēmumi netiek pieņemti vienā dienā, bet prasa ilgāku sagatavošanas un plānošanas laiku. Ir apzināta situācija citās tuvākajās pašvaldībās un tika meklēti risinājumi algu palielinājumam," sacījis Truksnis.

Šodien pašvaldības mājaslapā tika publicēta informācija, ka atkarībā no budžeta iespējām atalgojumu pirmsskolas pedagogiem plānots palielināt vismaz līdz 900 eiro par likmi, pedagogu palīgiem - līdz 600 eiro par likmi. Tāpat arī atalgojumu paredzēts palielināt citiem pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem - skolotājiem logopēdiem, pirmsskolas izglītības metodiķiem.

Truksnis sola palielināt pirmsskolas pedagogu un pedagoga palīgu atalgojumu no nākamā gada 1.janvāra.

Jūrmalas pilsētā pirmsskolas izglītības programmas tiek īstenotas 19 izglītības iestādēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.