Menu
 

Līdz 16.novembrim Ādažu un Carnikavas iedzīvotājus aicina pieteikties Vēlēšanu komisijai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu un Carnikavas novadu domju deputātu kopsapulcē nolemts izsludināt pieteikšanos Ādažu novada pašvaldības Vēlēšanu komisijai 2021. gada pašvaldību vēlēšanām, informēja Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne. Iedzīvotāji aicināti pieteikties līdz 16.novembrim.

Par vēlēšanu komisijas locekli var pieteikt ikvienu vēlētāju:
1) kurš prot latviešu valodu,
2) kuram ir vismaz vispārējā vidējā izglītība,
3) kurš nav pieteikts par deputāta kandidātu vai nav kandidātu saraksta iesniedzējs,
4) kurš nav Saeimas vai attiecīgās republikas pilsētas domes vai novada domes deputāts,
5)  nav citas vēlēšanu komisijas loceklis.

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 4. punkts nosaka – lai 2021. gada pašvaldību vēlēšanas nodrošinātu tajos novados, kuros noteikta administratīvā teritoriju apvienošana, līdz 2020. gada 1. decembrim apvienojamo pašvaldību domes sasauc deputātu kopsapulci, kas ievēlē vēlēšanu komisiju, un tā darbojas saskaņā ar likumu, kas reglamentē pašvaldību vēlēšanu komisiju un iecirkņu darbu, ciktāl tas nav pretrunā ar likumu. Saskaņā ar likuma pielikumu, ar 2021. gada 1. jūliju Ādažu novadu veido Ādažu un Carnikavas novads.

Pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 4. punktu, Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likuma 1. panta pirmo daļu un 9. pantu, Ādažu novada domes un Carnikavas novada domes deputātu kopsapulce ir lēmusi, ka 2021. gada jaunveidojamā Ādažu novada pašvaldības Vēlēšanu komisijas sastāvā ir deviņi locekļi.

Lai pieteiktos komisijai, aizpildītu Komisijas kandidātu pieteikumu iesniedz Ādažu un Carnikavas novadu Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros, valsts pārvaldes pakalpojumu portālā latvija.lv  vai ar drošu e-parakstu parakstītu pieteikumu sūta e-pastā Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,  norādot “Pieteikums Ādažu novada pašvaldību vēlēšanu komisijai”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.