Menu
 

Jūrmalas mēra Trukšņa "komandējuma" krimināllietu skatīs nākamnedēļ

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Rīgas rajona tiesa Jūrmalā 28.oktobrī plkst.11 skatīs Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS/LZP) "komandējuma" lietu, kurā apsūdzēta arī mēra biroja vadītāja Ingrīda Vilkārse, informēja Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Diāna Vilhovika.

Iepriekš prokurore bija pieņēmusi lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai divu personu apsūdzībā par dokumenta, kas piešķir tiesības, viltošanu, kā arī viltota dokumenta izmantošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Saskaņā ar apsūdzību amatpersona, lai slēptu savu neattaisnoto prombūtni darbā, vienojās ar otru personu, ka tiks noformēts rīkojums par komandējumu, kurā tiks ierakstītas nepatiesas ziņas, un ka šo dokumentu izmantos kā attaisnojumu amatpersonas darba kavējumam - neattaisnotai prombūtnei.

Viltotais dokuments tika iesniegts iestādes grāmatvedībā.

Jau ziņots, ka Truksnis arī figurēja krimināllietā par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), iespējams, nelikumīgu finansēšanu, tomēr prokuratūra pret mēru kriminālprocesu izbeidza. Šajā lietā prokuratūra uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam un finansistam Jorenam Raitumam piemērojusi kopumā 86 000 eiro lielu sodu par ZZS un partijas "No sirds Latvijai" nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā pirms pašvaldību vēlēšanām 2017.gada 3.jūnijā.

Par minēto noziegumu izdarīšanu viena persona sodīta ar 77 400 eiro sodu, bet otra - ar 8600 eiro sodu.

Truksnis iepriekš figurēja kā aizdomās turētais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētā kriminālprocesā par iespējamu kukuļošanu saistībā ar dzīvokļa saņemšanu bezatlīdzības lietošanā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs septembra sākumā izbeidzis kriminālprocesu pret Jūrmalas mēru Gati Truksni, uzņēmēju Jūliju Krūmiņu un uzņēmēja meitu par iespējamu kukuļošanu saistībā ar dzīvokļa saņemšanu bezatlīdzības lietošanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.